Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği 19 Mayıs Çarşamba, saat 19:30’da Alaniçi Köy meydanında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya üreticiler büyük ilgi gösterdi. 

Toplantıda konuşan Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, kuraklık tanzim paraları ile ilgili sıkıntılar yaşandığına değindi. Kelle, Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu’na sıkıntılarını yazılı olarak ilettiklerini fakat henüz kendilerine dönülmediğini belirtti. Konuşmasında bakanlığın kendilerine sunduğu kuraklık tanzim paralarının komik rakamlarda olduğuna değinen Kelle, 200 bin dönüm arazinin kuraklık kapsamı dışında bırakılmasına da tepki gösterdi. Üreticilerden tam destek aldığını ve her adımda kendisinin yanında olacaklarının güvencesini aldığını belirten Kelle, bakanlığın %50’ye 17 TL, %70’e 25 TL, %90’a 35 TL gibi komik rakamlarla üreticiyi batırma noktasına getirdiklerini savundu.

Kamu sektörüne her ay 17 milyon TL bulup veren ve bunu 12 ay değil 13 ay bir tamam eksizsiz ve günü gününe aksatmadan ödeyen hükümet 70 milyon TL’yi 20 yıldır Devlet tarafından Tarım Sigortası Fonuna katkı alamayan, üretim sektörüne kaynak yoktur diyor. Bu üvey evlat muamelesini biz üretim sektörü haketmiyoruz. Kelle, böyle giderse üretim sektörü çöküntüye uğrar ve durma noktasına gelir dedi. Çiftçiler Birliği’nin bilgilendirme toplantıları devam edecektir diyen Kelle, yaşanan bu süreçte üreticilerin de kendisine destek beyan ettiğini vurguladı. 
Editör: TE Bilisim