İş Kadınlar Derneği ve Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğiyle düzenlenen “2. Yılın Kadın Girişimcileri” ödül töreni yapıldı.

Gönyeli Belediyesi Seminer Salonu’nda yer alan gecede, ödül alan isimler açıklandı, yaşamlarını konu alan kısa film gösterimleri yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucu “Vedia Barut Onur Ödülü”nü Lois Cemal, “Genç Kadın Girişimci” ödülünü Evren Bağlarbaşı Özerden, “Bölgesinde Fark Yaratan Kadın Girişimci” ödülünü Çelen Kamburoğlu, “Sosyal Kadın Girişimci” ödülünü Fatma Azgın ve “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülünü de Işıl Taşçı aldı.

Geceye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük, bazı sivil toplum örgütü yetkilileri ve davetliler katıldı.

ÜNVERDİ: “KADIN İSTİHDAMINI TEŞVİK EDECEĞİZ”

Açıklamaya göre, gecede konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, iş hayatı başta olmak üzere her alanda  kadınlara ve girişimcilere destek oluklarını anlatarak,  "Hükümet olarak kadınlarımızın çıtasını ve statüsünü yükseltmek için elimizden gelen tüm çabayı sarfediyoruz" dedi.

İleriki günlerde kadın istihdamını teşvik edecek yeni projelerinin uygulamaya gireceğini de belirten Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Her zaman yanınızdayız ve kadınlarımızın başarısı bizlerin başarısıdır. Siyasette de kadınların daha fazla olması gerektiğine inanıyorum. Daha fazla söz sahibi olmaları gerektiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki bu ödüller onların hayatlarına olumlu etkiler bırakacaktır."

KARAATMACA

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, amaçlarının kadın girişimcileri onurlandırmak, cesaretlendirmek ve başarılarını ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Karaatmaca, ekonomik kalkınmada kadın girişimciliğinin harekete geçirilmesinin önemine dikkat çekerek, “Bu nedenle, Yılın Kadın Girişimcileri etkinliğimiz, yeni isimleri teşvik ve destek anlamında da önemli bir misyon üstleniyor” dedi.

BEYATLI

İş Kadınları Derneği Başkanı Birgül Beyatlı’nın da, kadın ve genç girişimcileri destekleyerek cesaretlendirmeyi, gelişimlerine yardımcı olmayı ve böylelikle ülke ekonomisine katkı koymayı hedeflediklerini söyleyerek organizasyona tüm emek verenleri ve tüm kadın girişimcileri yürekten kutladığı kaydedildi.

“Yılın Kadın Girişimcileri”ni belirlemek için İş Kadınları Derneği, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Genç İşadamları Derneği, Kıbrıs Genç Müteşebbisler Derneği-Jaycees temsilcileri ve Ekonomist Ayşe Dönmezer’in yer aldığı “Seçici Kurul”un  yaklaşık bir yıllık bir çalışma yürüttükleri kaydedildi.

Editör: TE Bilisim