Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBU) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güleç tarafından imzalanan protokol, karşılıklı kaynak paylaşımı, akademik işbirliği kapsamında ve eğitim alanında işbirliğini içeriyor.

NADİRİ

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, işbirliği protokolünün her iki kuruma da yararlı olmasını temenni etti.

Nadiri, bugün dünyada güçlerin birleştirilmesi ve daha etkin kaynakların kullanılmasının en önemli hususlardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Bu anlaşma ile zaten var olan iyi niyet ve işbirliği yapma niyeti anlaşmaya dökülüyor. Ancak bu imzanın anlaşma ile sınırlı kalmaması, bunun gelişerek devam etmesi en önemli hedeflerimizden biridir” dedi.

Rektör Nadiri, protokolün her iki üniversitenin öğrencileri, akademisyenleri ve yönetimleri açısından güzel neticelere imkan vermesini ve hayırlı olmasını diledi.

GÜLEÇ

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güleç de, komşu iki üniversitenin böyle bir protokole imza koymasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Söz konusu protokolün akademik anlamda her iki üniversitenin birbirini desteklediği bir anlaşma olmasını ümit ettiğini belirten Güleç, UKÜ’nün yeni kurulan ve büyümekte olan Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin gelişmesinde çok büyük katkısı olacağını vurguladı.

Ayrıca bu protokolün akademik işbirliği, yeni programlar, sertifika programları ve etkinlikleri beraberinde getirmesini temenni eden Güleç, “Protokolün her iki üniversite için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim