Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 18’incisini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, 14-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre festivalin açılışı Salamis Antik Tiyatro’da Şevval Sam konseri ile başlayacak.

18 Ağustos’ta ise başrollerini Aydan Şener ile İlhan Şeşen’in paylaştığı “Bana Esmeyi Anlat” müzikali Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahnelenecek.

TÜRK VE RUM MÜZİSYENLERDEN CAZ KONSERİ

19 Ağustos’ta Cahit Kutrafalı Quintet sahne alacak. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecek etkinlikte, gitarda Ermis Michail, piyanoda Andreas Panteli, davulda Stelios Xydas, saksafonda ise Tamer Temel sahne alacak.

Ezgi Akgürgen’in solist olarak katılacağı etkinlikte Cahit Kutrafalı besteleri yanı sıra klasik caz besteleri de seslendirilecek.

Türkiye’nin en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass, 21 Ağustos Perşembe günü Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sevenleri ile buluşacak.

Oytun Ersan konseri, 25 Ağustos Pazartesi günü Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak.

Caz dünyasının ünlü isimlerinden oluşan 9 kişilik kadronun yer aldığı konserde elektrogitarda misafir sanatçı olarak; ABD’de çıkardığı albümüyle 5 farklı dalda Grammy adayı gösterilen ve ilk 30’a girmeyi başaran dünyaca ünlü müzisyen Okan Ersan da sahne alacak.

KAPANIŞ KONSERİ TAKSİM TRİO’DAN

Festivalin kapanış etkinliğinde Türkiye’nin ünlü gruplarından Taksim Trio, İspanya’nın ünlü iki sanatçısıyla konser verecek. Konserde Türkiye’nin ünlü klarneti Hüsnü Şenlendirici de yer alacak.

18. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali’nin bilet fiyatları; Salamis Antik Tiyatro’daki etkinlikler için 20, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki etkinlikler için ise 10 TL olarak belirlendi. 
Editör: TE Bilisim