Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) işbirliğinde 18-20 Nisan tarihleri arasında “Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı” düzenleniyor.

18 Nisan Perşembe günü saat 10.30’da  Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda açılış töreniyle başlayacak  organizasyonda  KKTC ve Türkiye’den iş dünyasının önde gelen başarılı isimleri öğrencilerle başarı hikayelerini paylaşacak.

Etkinlik çerçevesinde ayrıca 30’u KKTC’den olmak üzere 40 firmanın katılımıyla fuar açılacak. Fuar’da Kıbrıs Türk ürünlerine yer verilecek.
Ayrıca, KTSO’nun davetiyle Kuzey Afrika ve Orta Doğu’dan yaklaşık 20 kişilik iş insanı, forum ve fuara katılacak, kendi ülkelerinin KKTC’de eğitim gören öğrencileriyle buluşacak.

Organizasyonun paydaşları KTSO, DAÜ ile ana sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri DAÜ Tower Restarurant’ta yemekli basın toplantısı düzenleyerek, forum ve  fuar hakkında bilgi verdiler.

OSAM

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, basın toplantısında yaptığı konuşmada, DAÜ’nün uluslararası kimliği, uluslararası organizasyonları, bilimsel aktiviteleri ve kariyer hizmetleriyle bir dünya üniversitesi olduğunu ifade etti.

Osam, öğrencilerin kariyer planlaması çerçevesinde hedeflerini belirlemeleri için iş dünyasıyla buluşmalarını önemsediklerini, etkinliğin de bu amaçla düzenlendiğini kaydetti.

ÇIRALI

KTSO Başkanı Ali Çıralı da, KTSO olarak üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için çaba sarf ettiklerini söyleyerek, etkinliğin de bu yönde atılan adım olduğunu kaydetti.

Çıralı,  forum dışında yerli firmaların ürünlerini tanıtacağı stantların bulunacağı bir de fuar açılacağını kaydederek, foruma, KTSO olarak uluslararası ihracat potansiyeli olan Kuzey Afrika ve Orta Doğu’dan iş insanlarını davet ettiklerini belirtti.

Çıralı, ilkini gerçekleştirecekleri forum ve fuarın gelenekselleşmesi dileğinde bulundu.

AYAZ

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Müdürü Zühre Aydan Ayaz da, Turkcell olarak etkinliğe ana sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gençlere gelecek yaratma projelerinin şirketin her zaman odağında bulunan bir konu olduğunu ifade eden Ayaz, başlattıkları bir proje çerçevesinde bünyelerine kattıkları 14 öğrenciyi uzmanlaştıktan sonra şirket içinde tutmak istediklerini,  kariyerlerine yeni başlayan tüm öğrencileri bu projede görmek istediklerini kaydetti.

UYGUROĞLU

DAÜ Rektör Koordinatörü ve Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma (MİKA) Müdürü. Yrd. Doç. Dr. Rasime Uyguroğlu da,  MİKA olarak yıllardır kariyer gelişim programları düzenlediklerine dikkat çekerek, bu yılki organizasyonda formatta değişiklik yaparak ilk kez fuar düzenlediklerini söyledi.

Etkinlik çerçevesinde fuarın dışında  seminerlerin yer alacağını söyleyen Uyguroğlu, öğrencileri iş hayatına kazandırmak amacıyla  düzenlenen seminerlere KKTC ve Türkiye’den  değerli katılımcıların davet edildiğini kaydetti.

Uyguroğlu, fuarda yerli ürün tanıtımı yanında eğitim hayatıyla ilgili stantların da yer alacağını, e-ticaret konusunda da seminerler düzenleneceğini ifade etti.

Uyguroğlu, forum ve fuarın KKTC’deki tüm öğrencilere ve iş imkanı arayanlara açık olacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim