Sanat ve kültürün uluslararası boyutlara taşınması, kadın ve sanatın toplumdaki yerinin bir kez daha görülmesi ve Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne vurgu yapma amacıyla düzenlenen etkinliğin tanıtımı, saat 10:00’da Oğuz Veli Ortaokulu’nda yer aldı.

Buluşma Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin himayesinde, Girne Belediyesi’nin sponsorluğunda, Etkileşimli Drama Derneği’nin işbirliğinde ve Kıbrıslı Türk Ressam İpek Denizli Karagöz’ün Koordinatörlüğü ile Küratörlüğünde düzenlendi.

Etkinlik, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Oğuz Veli Ortaokul Müdürü Murat Borataş, Etkileşimli Drama Derneği üyesi Elçin Altan ve Koordinatör ile Küratör Kıbrıslı Türk Ressam İpek Denizli Karagöz’ün açılış konuşmalarıyla başladı.

KKTC; Türkiye, Belçika, Bosna, Hindistan ve Ukrayna’dan gelen sanatçıların sunumuyla devam eden etkinlikte daha sonra Etkileşimli Drama Derneği öncülüğünde oyun ve duvar resim çalışması gerçekleştirildi.

Etkinliğe, sanatçıların Girne Halk Kütüphanesi’nde 14 Mart tarihine kadar halka açık olarak yapacağı atölye çalışmalarıyla devam edilecek.

Ortaya çıkacak eserler ise Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sergilenecek.

Sergi, 14 Mart saat 18.30’da açılacak ve 20 Mart’a kadar ziyarete açık olacak.

Etkinliğe; KKTC’den Bedia Kale, Nilgün Güney, Bahar Çıralı, İpek Denizli Karagöz ve Zühre Özkaraman’ın yer alacağı Sanat Buluşması’na, Belçika’dan Carla Ferilli, Bosna’dan Meliha Teparic, Hindistan’dan Poonam Chandrika Tyagi, Türkiye’den Emine Tokmakkaya ile Şefkat İşlegen ve Ukrayna’dan Nataliya Tarnay ve Anton Ryzhykh olmak üzere toplam 12 sanatçı katılıyor.

Etkinliğe katılamayan Slovenyalı Sanatçı Agata Povlovec ise çalışmasını gönderdi.

TUNÇALP “KÜLTÜR DAİRESİ OLARAK KATKI KOYMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp yaptığı konuşmada, sanat ve kültürün uluslararası boyutlara taşınması, kadın ve sanatın toplumdaki yerinin görülmesi amacıyla düzenlenen ‘II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’na Kültür Dairesi olarak katkı koymanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

15 Mart’a dek sürecek etkinlikte yerli ve yabancı sanatçıların Girne Halk Kütüphanesi’nde atölye çalışması yapacağını belirten Tunçalp, ortaya çıkacak eserlerin Girne Halk Kütüphanesi’nde sergileneceğini kaydetti.

GÜNGÖRDÜ “HEM SANATÇI OLMA HEM ÜRETME GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise sanatçı olma ve eserler meydana getirmenin önemine vurgu yaparak, belediye olarak bu yıl ikincisi gerçekleştirilen II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’ etkinliğine katkı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“Hem sanatçı olma hem üretme gerçekten çok önemli” diyen Güngördü, bu kapsamda bir araya gelerek çalışma yapacak kadın sanatçıların ortaya çıkaracağı eserleri önemsediklerini kaydetti.

BORATAŞ “ANLAMLI ETKİNLİĞE EVSAHİPLİĞİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Oğuz Veli Ortaokul Müdürü Murat Borataş yaptığı konuşmada, böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın okul öğretmen ve öğrenciler olarak kendilerini son derece memnun ettiğini ifade ederek, sanatçıların yapacağı çalışmalarda ortaya güzel eserler çıkacağına emin olduğunu söyledi.

ALTAN “EĞİTİMDE DRAMA VE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Etkileşimli Drama Derneği yetkilisi Elçin Altan da konuşmasında yeni kurulan derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Eğitimde drama ve bilimsel çalışmalar yapan derneğin, bu çalışmaları ülkede yaymaya uğraştığını belirten Altan, etkinliğe katkı koymaktan memnunluk duyduklarını kaydetti.

KARAGÖZ “KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM”

Koordinatör ile Küratör Kıbrıslı Türk Ressam İpek Denizli Karagöz ise etkinliğin ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Kültür Dairesi’nin himayelerinde Girne Belediyesi’nin sponsorluğunda, Etkileşimli Drama Derneği’nin işbirliğinde gerçekleşen etkinliğe katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.
Editör: TE Bilisim