Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu bugün (28-07-13) 1. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali’ne katılan ekipleri makamında kabul etti.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, bu tür organizasyonların insanların sanata olan ilgisini artırmanın yanı sıra halkların kardeşliğine katkı koyduğunu söyledi. Uluslararası alanda gerçekleştirilen organizasyonların farklı toplumlardan bireyleri biraraya getirdiğine vurgu yapan Fellahoğlu, bu tarz etkinliklerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Fellahoğlu ayrıca festivali düzenleyen Gençlik Merkezi Birliği, Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği ve Lefkoşa Folklor Derneği yetkililerini kutladı. Konuklarıyla tek tek sohbet eden Başkan Fellahoğlu, Türkiye’den adamıza gelen Nazilli ve Bursa ekip temsilcilerine Lefkoşa’yı simgeleyen hediyeler takdim ederken, konuk ekiplerde Fellahoğlu’na şehirlerini simgeleyen hediyeler takdim etti.

Gençlik Merkezi Birliği, Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği ve Lefkoşa Folklor Derneği tarafından 27 ile 29 Haziran tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında ülkemiz ekipleri ile misafir ekipler bu gece (28 Haziran) Gençlik Merkezi Birliği’nde saat 20.30 da gösterilerini sergileyecek. Festival yarın gece 20:30’da Lefkoşa Folklor Derneği’nde gerçekleşecek olan gösterilerle sona erecek. Festivale Bursa ile Nazilli’den gelen ekipler gösterileri ile renk katıyor.

 
Editör: TE Bilisim