Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. İrfan Günsel tarafından ağırlanan ekip Kuzey Kıbrıs’a ilk kez geldiklerini ve amaçlarının YDÜ’yü ziyaret etmek ve Kuzey Kıbrıs'ta neler yapılabileceğine dair projeler geliştirip Avrupa Birliğine ve Birleşmiş Milletlere sunmak olduğunu anlattılar.

Birliğin amacının sağlık, kültür, yenilenebilir enerji ve eğitim konularında projeler geliştirip Avrupa Komisyonuna ve Birleşmiş Milletlere sunmak olduğunu anlatan Günter Meinel , BM’nin va AB’nin resmi akredite danışman kuruluşu olduklarını ve Almanya olarak Kuzey Kıbrısa haksızlık yapıldığını düşündüklerini bu nedenle burada proje geliştirmek istediklerini anlattı.

Almanya'dan Rektörleri Getirsek Utanıp Dönerler

YDÜ’ye gelene kadar Kuzey Kıbrıs imajlarının çok farklı olduğunu anlatan Meinel. “YDÜ uluslarası standartta bir üniversite, Almanyadan rektörleri getirsek utanıp dönerler” dedi.

Hem Sağlık Hemde Eğitim Alanında İşbirliğine Gidiliyor

Hastanenin donanımdan binasına kadar herşeyine hayran kaldıklarını ve ilk etapta hem sağlık hemde eğitim alanında YDÜ ile işbirliğine gideceklerini anlatan Meinel ve ekibi üniversite ziyaretlerinin ardından Dr. İrfan Günsel’le birlikte Başbakan İrsen Küçük'e de nezaket ziyaretinde bulunarak adamızdan ayrıldılar.


Editör: TE Bilisim