SUCUOĞLU: “Gel ne olursa olsun Ulusal Birlik Partisi’ne gel. İster dargın ol ister küs, ister fakir ol, ister zengin, karanlıklarda kalmak istemeyen sen, ne olursa olsun Ulusal Birlik Partisi’ne güneşe gel.”
NAMSOY: “Lefkoşa’mıza hizmet yolunda, yeminimizden, sözümüzden, dönmeyeceğiz. Lefkoşa sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz…

SERTOĞLU: “Mahşeri kalabalığı gören rakiplerimiz belli ki bu akşam uyuyamayacak”
KÜÇÜK: “Yıpranan DP temcit pilavı gibi sürekli aynı ismi öne sürüyor! Siyaseti bırakacam,yoruldum diyenlere, Lefkoşa’yı yar ettirmeyiz”

Ulusal Birlik Partisi 7 Nisan Lefkoşa Türk Belediyesi seçimleri dolayısı ile dün akşam Sarayönü’nde miting düzenledi. Düzenlenen miting Atatürk Spor Salonundan başlayan ve yaklaşık 800 araçlık konvoyun miting alanına gelmesi ile başladı.

Miting mahşeri bir kalabalıkla gerçekleşirken gecede birçok sevilen isim de sahne aldı. Gece, Türkiye’de düzenlenen Yetenek Sizsiniz Türkiye Finalisti Türkan Kürşat’ın şarkıları ile başladı. Kürşat’ın ardından sahne alan İrem Barani de izleyenleri adeta büyüledi. Barani’nin ardından sahne alan Deniz’de Ulusal Birlik Partililere unutulmaz bir gece yaşattı.
Mitingde konuşan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin büyüklüğüne vurgu yaparak 1975 yılında kurulan partinin Kuzey Kıbrıs’ın her karış toprağına damgasını vurmuş bir parti olduğunu belirtti.
Sucuoğlu sözlerine şiirle devam ederek şöyle dedi: ‘Gel ne olursa olsun Ulusal Birlik Partisi’ne gel. İster dargın ol ister küs, ister fakir ol, ister zengin, karanlıklarda kalmak istemeyen sen, ne olursa olsun Ulusal Birlik Partisi’ne güneşe gel.’ Sucuoğlu Ulusal Birlik Partisi’nin umutsuzluk değil, umut partisi olduğunu dile getirerek, Başkent Lefkoşa’ya sevgiden başka bir tohum ekemeyeceklerini dile getirdi. ‘Gel Birlik Olalım, gel bütün olalım, gel Ulusal Birlik Partisi olalım’ diyen Sucuoğlu, 7 Nisan’ın Lefkoşa’yı kurtarma günü olduğunu, çalışanı kurtarma günü olduğunu belirtti.
Konuşmasında diğer siyasi partileri de eleştiren Sucuoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi

Birleşik Güçler ile Demokrat Parti’nin geçmişte yaptıklarının ortada olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Yıl 2006-2008 arası. Lefkoşa Türk Belediyesi ilk kez 20 bin Türk Lirası borçlandı. Yıl 2007 iktidarda Cumhuriyetçi Türk Partisi, belediye başkanı Demokrat Partili bu dönemde ilk kez işçilerin Sosyal Sigortaları ve İhtiyat sandıkları yatmamaya başladı. Bunlar mı şimdi belediyeyi kurtaracak?”
Son bir haftadır bir partinin ekip kurarak UBP’li her evi aradığını ve oy istediğini belirten Sucuoğlu, kendilerinin bile arandığını belirterek, ‘siz Ulusal Birlik Partililerin oylarının şerefleri olduğunu bilmiyor musunuz?’ diye sordu.
7 Nisan’ın Ulusal Birlik Partisi için bir sınav niteliğinde olduğunu belirten Sucuoğlu, tüm Ulusal Birlik Partililerden tam destek beklediklerinin altını çizdi. 7 Nisan’da yapılacak seçimde Ulusal Birlik Partililerin tüm gücünü göstermesini isteyen Sucuoğlu, ‘rakipleriniz sizden korkuyor’ dedi. Sucuoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: ‘mühürünüz güneş olsun, yolumuz açık olsun, zaferimiz şimdiden kutlu olsun’


Fuat Namsoy: “Sorunlar, lafla değil, akıl ile, irade ile, kararlılıkla, istikrarla çözülür”
UBP dev mitinginde konuşma yapan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Fuat Namsoy ise, sözlerine ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalbi, bu güzelim ülkenin başkenti, Gökyüzünde güneşi eksik olmayan Lefkoşam ve Lefkoşaya can veren, hayat veren Lefkoşa’nın Yüreği sevgi dolu, yüreği insanlık dolu güzel insanları, Sevgili Ulusal Birlik Partililer, Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz’ diyerek başladı.

Namsoy, Ulusal Birlik Partililer ile birlikte Kıbrıs Türkü’nün, kalbinin attığı Sarayönü meydanında yeni bir seçim zaferini, siyaset tarihine yazdırmak için, hep birlikte yola çıkmış bulunduklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu tarihi meydanda, ay yıldızlı bayrakların özgürce dalgalanması için, canlarını veren, kanlarını döken, terlerini akıtanların, siyasi misyonunu yaşatan Ulusal Birlik Partililer olarak 7 Nisan akşamı bu meydanda adayımız Sertoğlu ile birlikte bir büyük Lefkoşa zaferini daha hep birlikte kutlayacağız. Bundan hiç kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın”
Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Fuat Namsoy, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin halka hizmet veremez duruma getirildiğini vurgulayarak, belediyeyi bu hale getirenlerin, belediye meclis toplantılarını boykot edip kargaşa yaratanların şimdi boş vaatlerle oy avcılığı yaptığını dile getirdi.

Namsoy, Kuzey Kıbrıs halkının tüm bu olumsuzlukları unutmadığını ve Lefkoşalıların da bu kaosu yaratanları iyi tanıdığını belirtti.

‘7 Nisan’da Lefkoşa halkı onlara gerekli cevabı verecek ve Sertoğlu’nu Lefkoşa Türk Belediyesinin sorunlarını tarihe gömmek için sandıktan çıkaracaktır.’ diyen Namsoy, ‘sorunlar, lafla değil, akıl ile, irade ile, kararlılıkla, istikrarla çözülür. Çalışanlarına sağlanacak huzur ve gelecek güvencesiyle çözülür.’ diye konuştu.
Konuşmasında diğer siyasi partileri de eleştiren Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Fuat Namsoy, ülkemizi karanlığa gömmelerine izin mi vereceksiniz? diye sordu. Hizmet, Ulusal Birlik Partisi için araç değil, amaçtır diyen Namsoy, Lefkoşa için en doğrusunun Sertoğlu olduğunu söyledi.
Namsoy sözlerini şöyle tamamladı:
“Lefkoşa’mıza hizmet yolunda, yeminimizden, sözümüzden, dönmeyeceğiz. Lefkoşa sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz… Güçlü bir ülke, büyük ve güçlü bir UBP ile… Güçlü Bir Lefkoşa, Güçlü Bir Başkent İçin, Sertoğlu Diyoruz… İşimiz Lefkoşa, Gücümüz Lefkoşa, Diyoruz… Gecemiz Lefkoşa, Gündüzümüz Lefkoşa, Sevdamız Lefkoşa diyoruz… Dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar, güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar…”

Hasan Sertoğlu: “15-20 yıldır mecliste hiçbir şey yapmadınız, şimdi belediye için ne yapacaksınız”

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu da büyük coşku ve sevgi seli ile başlayan konuşmasında, özlenen görüntüyü ve özlenen tabloyu karşılarında gördüklerini belirtti. Sertoğlu, el birliği ile, gönül birliği ile ve omuz omuza seçim sürecini geride bıraktıklarına işaret ederek, Pazar günü sandıktan Ulusal Birlik Partisinin çıkacağını ve 8 Nisan’a Lefkoşa halkının umutla uyanacağını söyledi.

Rakiplerinin bu kalabalığı görünce uyuyamayacaklarını dile getiren Sertoğlu, yola çıkan ihtiyarların yorulduğunu kendilerinin ise dörtnala yollarına devam ettiklerini söyledi. 15-20 yıldır mecliste olan milletvekillerinin şimdide Lefkoşa Türk Belediyesi için başkan adayı olduğunun altını çizen Sertoğlu, ‘15-20 yıldır mecliste hiçbir şey yapmadınız, şimdi belediye için ne yapacaksınız’ diye sordu.

Sertoğlu kendilerinin oy dilenmediğine vurgu yaparak ‘bazıları gece yarıları ev ev gezip oy dileniyorlar’ diye konuştu, siz kimsiniz’ diye sordu. Geçmiş yaşamındaki başarılarından söz eden Sertoğlu, diğer parti adaylarının bunca yıllık siyasi geçmişleri olduğunu kendisinin ise siyasetçi olmadığını belirterek ‘onlar hala bir taşı taş üstüne koyamadılar’ dedi. Belediyeye huzuru, disiplini, mutluluğu getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Sertoğlu, Lefkoşa’nın dünya standartlarından bir başkent olacağını belirterek sözlerini tamamladı. Sertoğlu’nun konuşması sık sık tezahüratlarla kesildi ve büyük coşku içerisinde konuşmasını tamamladı.

İrsen Küçük: “Sürekli siyaseti bırakacağını söyleyenlerin emeklilik yeri LTB olamaz. Bunların başka adayı yok mu? Sonunda DP sanırım Sn. Arabacıoğlu’nu muhtar adayı olarak da gösterecek”

Başbakan İrsen Küçük konuşmasında diğer partilerin adaylarını da eleştirdi. Demokrat Parti’nin adayı Mustafa Arabacıoğlu’na seslenen Başbakan İrsen Küçük “daha geçtiğimiz günlerde siyaseti bırakacağını, yorulduğunu söylüyordu’ diyerek yıpranmış demokrat partinin geçtiğimiz Cumhurbaşkanı seçimlerinde de Mustafa Arabacıoğlu’nu aday çıkarttığını dile getirerek ‘bunların başka adayı yok mu? Sonunda DP sanırım Sn. Arabacıoğlu’nu muhtar adayı olarakta gösterecek’ diye sordu.

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin adayı Suphi Hüdoğlu’nu da eleştiren Başbakan Küçük, Hüdaoğlu’nu hiç kale almadığını, daha mindere bile çıkmayan bir partinin adayının nasıl Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı olacağını sordu.
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin sloganı olan “Kimdir Be Bunlar’ı da sert dille eleştiren Küçük, “kimdir be bunlar dedikleri bizleriz, sizlersiniz kardeşlerim bu ayırımcılıktır, bizleri küçük düşürmektedir. Kimdir be bunlar dedikleri Kıbrıs Türk Halkıdır.” dedi.
Hükümetin LTB’ye sıkıntıların aşılması için çok yardım yaptığını, özellikle Belediye çalışanların yanında durduğunu ifade eden Küçük, “20 milyon Türk Lirası üzerinde Lefkoşa belediyesine hükümet olarak katkı verdik, şimdiye kadar bu ülkede hiçbir belediyeye program dışı bu kadar yardım yapılmadı” dedi.

Atatürk Meydanı’nı dolduran binlerce kişi yapılan konuşmaların ardından Türkiye’nin tanınmış sanatçısı, Kıbrıslı Türk Işın Karaca ile coştu.

Sahneye eşi Gülin Küçük ile birlikte çıkan Başbakan İrsen Küçük ise LTB seçimine Sertoğlu ve ekibini aday göstermekle ne kadar doğru bir karar verdiğini gördüğünü dile getirdi.

“Bir görevi talep ettiğinizde, onu benimseyip ona aşık olmazsanız, yapacağınız hizmetler hep eksik olur” diye konuşan Başbakan Küçük, Sertoğlu ve ekibinin Lefkoşa’ya sevdalı olduğunu söyledi.
Küçük, doğma büyüme Lefkoşalı olduğunu ve halkın kime destek vereceğini çok iyi bildiğini ifade etti.

BİZ NE CTP NE DE DP’YİZ
CTP’nin iki kez iktidara geldiğini ve aldıkları görevleri tamamlayamadıklarını halkın gördüğünü dile getiren Küçük, “Biz ne CTP ne de DP’yiz” dedi.
Küçük, DP’nin “kadro fukarası” olduğunu ve “temcit pilavı” gibi ayni adayı her seçimde aday olarak açıkladığını ifade ederek, “Arabacıoğlu, herhalde önümüzdeki seçimlerde de DP’nin muhtar adayı olarak karşımıza çıkacak” dedi.

UBP’LİLER TUTTUĞU İŞİ KOPARIR
UBP’lilerin tuttuğu işi kopardığını ve inanmadığı işe başlamadığını vurgulayan Küçük, partinin bu yüzden yıllardır halka hizmet verdiklerini söyledi.
Küçük, Sertoğlu ve ekibinin dört belediye başkanının yapamadığını yaptığını ve Kızılbaş sokağını açtığını kaydederek, “Kızılbaş yolu deyip geçmeyin. Bunlar bir sinyaldir. Sertoğlu ve ekibinin göreve geldiklerinde çok daha iyi hizmet vereceklerinin sinyalidir” şeklinde konuştu.

ÇAKICI VE HÜDAOĞLU ACEMİ
TDP’nin “küçük” bir parti olduğunu savunan Küçük, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve LTB Başkan Adayı Dr Suphi Hüdaoğlu’nun da “acemi” olduğunu dile getirdi.
Küçük, “UBP’ye 2012 yılına kadar ömür biçenler oldu. Ama şu anda milletvekili sayımızı 30’a çıkardık” dedi. Küçük, “ 7 Nisan’da mühürünüz güneşin altında olsun” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Editör: TE Bilisim