Cezaevini gezerek Cezaevi Müdürü Salahi Hoca ve yetkililerden bilgi alan Uluçay, mahkumlarla da kısa süre sohbet etti  ve atölyeleri gezdi.

ULUÇAY

Ziyaretin ardından basına açıklama yapan Bakan Uluçay, başta tüm gardiyanlar olmak üzere cezaevi personeline teşekkür etti ve cezaevinin bazı eksiklikleri olmasına rağmen çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Ulçay, yasal bazı düzenlemelerle birlikte yeni bir cezaevi yapımının da yeni dönemde üzerinde durulacak konular olduğunu söyleyerek, mevcut cezaevi olanaklarının insanların hayattan kopmaması ve üretime katılabilmesi açısından önemli ve etkili olduğunu söyledi.

Uluçay kimsenin cezaevine düşmmeesi dileğinde de bulunarak, standartlarıyla, yaşam hakkıyla cezaevinde sunulan hizmetlerden en iyi şekilde yararlanılmasını sağlamak istediklerini söyledi.

HOCA

Cezaevi Müdürü Salahi Hoca da,  Bakan Uluçay’a kurumlar arasında ilk ziyareti Cezaevi’ne yapmasından dolayı teşekkür etti.

Hoca ayrıca basında “yalan ve uydurma” haberler yapıldığını savunarak, bunların kendilerini rencide ettiğini söyledi.

Hoca, haber yapılmadan önce cezaevinin telefonla aranıp veya cezaevine gidilip haber yapılacak konunun teyit edilmesini istedi ve hiçbirşeyi gizlemeyeceklerini söyledi.

Mahkumlarla görüşme ve röportaj konusunun Bakanın onayına tabii olduğunu söyleyen Hoca, gerekli iznin Bakan Uluıçay’dan alınması durumunda kendilerinin de Cezaevi olarak basına gerekli kolaylığı göstereceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim