Güzelyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Güzelyurt Atatürk Anıtı önünde yer alan törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, 49. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Coşkun Aydoğan, 2. Piyade Alay Komutanı Albay Vecdi İlke, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, bazı bölge milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başlayan törende, iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.

Törende Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencisi Erol Çelik “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiiri okurken, Meslek Lisesi tarih öğretmeni Şengül Akçebel de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

AKÇEBEL

Şengül Akçebel bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete ayrılışının 76’ncı yılında, kendisini anmak ve mirasına olan minnettarlığı ifade etmek için toplanıldığını söyledi.

Atatürk’ün vatanına ve yurduna bağlı, millet sevgisi tutku derecesinde olan, kendisini ülkesine adayan bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Akçebel, Atatürk’ün devrimlerini anlattı.

YENİERENKÖY’DEKİ TÖREN…

Yenierenköy Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Yenierenköy’de ise Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle Ulu Önder Atatürk anıldı.

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, Erenköy Lisesi Müdür Muavini Veysel Üresin, Yenierenköy İlkokulu öğretmenlerinden Meltem Akbaş, Yenierenköy Sağlık Merkezi yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.
Editör: TE Bilisim