Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın kendileri için çok önemli ve kendileri ile direkt muhatap bir bakanlık olduğunu belirtti.
Öge, katkı yapabilecekleri ve yardım alabilecekleri hususları gözden geçirmek için Kaşif’i ziyaret ettiklerini dile getirdi. Öge, Bakanlık ile her türlü çalışmaya ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını söyleyerek, gerek ihalelerde gerekse sözleşmelerimizde kullanılan birim maliyetlerin gelişen konjontüre uygun olarak çeşitlendirilip güncel maliyetlerin ortak çalışmalarla eşgüdümlü olarak elde edilmesinin artık bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

KAŞİF: “ÜLKEMİZE ARTIK GÜZEL PROJELER YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de, Mimarlar Odası’nın çalışmalarını başarılı bulduğunu ve deneyimli bir kadroyla yoluna devam eden Mimarlar Odası yöneticilerini kabul etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
Kaşif, bakanlığının çalışmalarında sonuç odaklı olmaya verdiği önemi ifade ederek, yapılacak olan projelerde Mimarlar Odasıyla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.
İstedikleri bir destek varsa buna her zaman hazır olduklarını kaydeden Kaşif, “Ülkemizde artık güzel projeler yapmak zorundayız” dedi.
Ülkede bir standartlaşmaya gidilmesi gerektiğini dile getiren Kaşif, Türkiye Şehircilik ve İskan Bakanlığı ile protokol imzalamak üzere olduklarını, bu protokol kapsamında imarla ilgili bir çok unsurun kontrol altına alınabileceğini ve yapı malzemelerinin standartları çalışması ve ülkeye giren yapı malzemeleri kalite denetiminin yapılma zorunluluğu geleceğini söyledi.
 
Editör: TE Bilisim