Gençlik Dairesi’nden yapılan açıklamada, bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Ülkemi Tanıyorum” etkinliğinin son ayağı kapsamında, Gazimağusa bölgesi okullarından Lapta Gençlik Kampı’na katılan 80 öğrencinin, Girne bölgesinde kent merkezi, Girne Kalesi, Bellapais Manastırı ve tarihi yerleri gezerek yakından tanıma imkanı bulduğu bildirildi.

Açıklamada, organizasyonun gençlerin gezip gördükleri yerlerle ilgili sunum yapmasıyla tamamlandığı kaydedildi.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, projenin; ülke gençlerinin tarihi kültürel değerlerini tanımasına katkı sağlamayı amaçladığını belirterek, etkinlik kapsamında, ülke genelinden 500 öğrencinin Kuzey Kıbrıs’ın tarihi kültürel yerleri gezerek tanıdığını kaydetti.

Etkinlikte, “hazine avı” gibi oyunlar oynayarak ülkelerine ait değerler hakkında bilgi edinen gençlerin, bu tür aktivitelerle özgüven kazandığı, ülkelerini tanıdığı, işbirliği yapma ve kendilerini daha rahat ifade edebilmeyi öğrenerek yeni dostluklar kazandıklarını belirten Eroğlu, bu tür organizasyonların gençlerin sosyalleşmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Eroğlu, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan Gençlik Dairesi personeli ve liderler yanında proje kapsamında daire ile işbirliği yapan okul müdürü ve öğretmenlere teşekkür etti.

Gençlik Dairesi Eğitim Birimi Sorumlusu Orhun Mevlit ise, Avrupa ülkelerinde eğitimin bir parçası olan kamp faaliyetlerinin ülkede henüz yaygınlaşmadığını belirterek, yaz ve kış kamplarıyla“Ülkemi Tanıyorum” etkinlikleri düzenleyen dairenin her yıl 3 bin 500 gence evleri dışında kalma ve farklı eğitim imkanı sunduğunu kaydetti.

Gençlik Dairesi bütçesinde azalma olsa da bu tür faaliyetleri gönüllülerin katkılarıyla devam ettirdiklerini belirten Mevlit, her yıl daha fazla sayıda gence hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. 
Editör: TE Bilisim