Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Dünya Hemşireler Günü kapsamında ebe ile hemşirelere kokteyl verdi.

Kamu-Sen binasında saat 15.00’de gerçekleşen etkinlik, Soma’daki maden kazasında yaşamını yitiren maden işçileri ve şehitler için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş’ın açılış konuşmasıyla devam eden etkinlikte, YDÜ SBF Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ümran Dal, “Hemşireler Değişim İçin Bir Güç” konusunda konferans verdi.

Ekinlik, meslekte 25 yılını dolduran 30 ebe ve hemşireye plaket verilmesiyle devam etti.

Etkinlikte ayrıca YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Sevinç Yücecan, Genç Tv ve Kıbrıs Tv’ye de plaket sunumu yapıldı.

ÖZKARDAŞ: “DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜNÜ BURUK KUTLUYORUZ”

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, hemşireliğin, dünyanın en kutsal mesleklerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Özkardaş, hemşireler gününün ülkede buruk kutlandığını ileri sürdü.

Ülkedeki sağlık hizmetlerinin döküldüğünü iddia eden Özkardaş, bir gün önce açılan sağlık ocaklarının ertesi gün doktor ve hemşire eksikliği nedeniyle kapanmakta olduğunu savundu.

40 kişilik hemşire münhalinde sınavı geçen 215 adaydan 11’inin dıştan, 29’unun ise halen görev yapan hemşirlerden alındığını belirten Özkardaş, sözkonusu 29 kadroya 18 kadro daha verilmesi halinde sınavı geçen 175 kişinin tümümün yükselebileceğine işaret etti. Özkardaş, sendikanın bunu hükümete önerdiğini ancak gelinen aşamada bunun gerçekleşmediğini anımsattı.

Özkardaş, Kamu-Sen’in sözkonusu 175 hemşirenin hakları için Başbakanlık önünde eylem yapmayı planladığını da belirtti.

“KARPAZ’DA YAŞLILARA BAKIM İŞİ İÇİN 11 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ”

“Hemşireye gelince ‘kadro ve para yok’ diyenler, bir ay önce Kapraz’da yaşlılara bakım işi için 11 istihdam yaptı” diyen Özkardaş, “Parti militanlarının münhalsiz ve sınavsız işe alındığı” iddiasında bulundu.

Özkardaş, sorunları büyük ve iş riski yüksek bir meslek grubu olan hemşireliğin, meslek kuruluşuna sahip olamayan tek meslek grubu olduğuna dikkat çekerek, bu durumun ‘ayıp’ konusu olduğunu iddia etti.

Mehmet Özkardaş, hemşirelerin lojman, araç, iş riski ödeneği ve kadro gibi eksikliklerinin yanı sıra uzun saatler çalışma durumunda bulunduklarına dikkat çekti.

Özkardaş konuşmasının sonunda, Kıbrıs Türkü’nün Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden işçi emekçilerin acısını yüreğinde hissettiğini de dile getirerek, sendika yönetim kurulunun bu kapsamda cuma günü Soma’ya gideceğini de söyledi.
Editör: TE Bilisim