Avunduk yaptığı yazılı açıklamada, yeni hükümetin önünde çözülmeyi bekleyen “kangren olmuş yapısal sorunlar” olduğunu belirtti.

“Popülist politika ve tribünlere oynayan bir hükümet modeli yerine, ülke sorunlarına odaklanmış bir yönetim olması arzusundayız” diyen Avunduk, yeni hükümetten uygulanan programlara sahip çıkmasını ve gerekiyorsa programların ülke koşullarına uygunluğunun sağlanmasını istedi.

Avunduk devamla şu ifadelere yer verdi:

“Tarım ve tarımsal sanayi gibi sektörler uzun vadeli yatırım gerektiren sektörlerdir. Bu ve benzeri sektörler hakkında kararlar alınırken hızlı ve sert kararlar yerine, ilgili sivil toplum örgütlerinin görüş ve hassasiyetleri mutlaka göz önüne alınmalı ve oluru ile önceden planlanmış politikalar üretilmelidir.

Aksi takdirde gelen siyasetçi-giden siyasetçi ile popülist politikaların herkese ve her kesime zarar verdiği geçmiş tecrübelerden sabittir”.

KKTC ihracatının 130 milyon dolarlar seviyesinde olduğunu ve bu ihracatta süt ürünleri ihracatının payının yüzde 25 olduğunu hatırlatan Avunduk, zorluklara rağmen ihracata devam ettiklerini ifade etti.

Avunduk, açıklamasını "Ülke tarımına ve hayvancılık sektörüne yıllarca destek vermiş tarımsal sanayiciler olarak, her gün değişen durumlarla artık karşılaşmak istemiyoruz” sözleriyle bitirdi.

Editör: TE Bilisim