Ulaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, BRTK’nin kapısında kalabalık bir grup gördüğünü protesto yapıldığını düşündüğünü ancak öğretmenlerin “Göç Yasası”nın değişmesi için eylem yaptığını sonradan anladığını belirtti.

Programda yaptığı konuşmada eşit işe eşit ücretin uygulanması gerektiğini, tüm çalışanların yüzde 40’tan fazla maaş kaybına uğradığını söylediğini kaydeden Ulaş, özel sektörde sendikalaşmanın önünün açılması gerektiğini ifade etti.

Ulaş, “Öğretmen arkadaşlarım, bir yanlış anlamadan dolayı o an durup o an desteğimi belirtemediğim için sizlerden özür diliyorum, lütfen kabul edin. 17 yıldan fazla öğretmenlik yapan bir kişi olarak başka türlü hareket etmem ve düşünmem de söz konusu olamayacağı gibi, bende emeğe değer verme sözde değil özdedir, bu benim hayat görüşümün temelini oluşturur” dedi.

Ulaş, “Diğer yandan dünyada bir çok ülkeden sonra Avrupa Parlamentosu da Türkiye’nin Ermenilere soykırım yaptığını kabul etti. Öncelikle bu tavrı şiddetle kınadığımı belirtmek isterim. Osmanlı devletinin, batılılar tarafından o dönemde işgal edildiği ve bu süreçte bir çok istenmeyen olayların olduğu ve Türklerin ve diğer etnik grupların da bu olaylarda çok acı çektiği ve öldüğü de bir gerçektir” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim