Interweb Media Solution Ltd ve Kuzey Kıbrıs Web TV kurucusu Aykut Aksu. yaptığı açıklamada Gazeteci Ulaş Barış'ın işten ayrılma gerekçelerinin doğru olmadığını belirtti:

Aksu'nun açıklaması şöyle:

Kamuoyunun dikkatine;

Ben Interweb Media Solution Ltd ve Kuzey Kıbrıs Web TV kurucusu Aykut Aksu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya ve basında hakkımızda çıkan asılsız iddialar nedeniyle bu açıklamanın yapılması gerekliliği oluşmuştur.

15 Haziran Çarşamba günü Basın-Sen tarafından şahsıma ve kurucusu olduğum medya kuruluşuna karşı asılsız ve çirkin ithamlarda bulunulmuştur.

Barışın, demokrasinin ve özgür düşüncenin en büyük savunucusu olduğunu iddia eden bu kurumun bizi araştırmadan, bizimle görüşmeden böyle bir ithamda bulunması inanılmaz derecede vahimdir. Bu kurumun başka bir kuruma böyle bir ithamda bulunma hakkını, hangi yasa ile aldığını merak ediyoruz. Bizi tanıyanlar, sosyal medyada yazılanların aksine çalışanlarımızın çalışma şartları, kişisel düşünce ve özgürlüklerine çok önem verdiğimizi bilirler.

Merkez Bankası’ndan faiz oranlarına güncelleme… Merkez Bankası’ndan faiz oranlarına güncelleme…

Kuzey Kıbrıs Web TV olarak her şartta tarafsız kalmaya çalıştık ve bu tarafsızlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Web TV’de yayın yapan tüm programcı ve sunucularımızın davet ettikleri program konuklarının siyasi görüşüne saygı duyarız. Web TVmizdeki yayınlara tüm siyasi parti temsilcileri, sendika ve sivil toplum örgütlerine mensup yöneticiler konuk olarak katılıp görüşlerini özgürce kamuoyuna aktarabilmektedir. Herhangi bir devlet kurumunun ve/veya devlet yöneticisinin yayın politikamıza karışması ve/veya yönlendirmesi söz konusunu değildir.

Interweb firmasının çalışanı olan Gazeteci Ulaş Barış’ın yapmış olduğu talihsiz açıklamaya gelirsek; benim kendisi ile önceden yapmış olduğum görüşmeler neticesinde, 17 Haziran Cuma günü itibariyle programına sezon finali yapması kararını aldık. Bu kararın ardından kendisi bana 11 Haziran Cumartesi günü mesaj yolu ile programını erken bitirerek ayrılmak istediğini bildirmiştir.

Kendisinin veya başkalarının söylediği gibi herhangi bir şekilde bazı kişilerin benimle konuşarak veya telefonla arayarak böyle bir telkinde bulunması söz konusu değildir. Kanalımızda yayın yaptığı dönemde programlarına çağırdığı konuklar ve programlarının içeriği konusunda herhangi bir kısıtlama, sansürleme ve/veya engelleme olmamıştır.

Bu nedenle öncelikle Ulaş Barış’ın elini vicdanına koyarak doğruları herkesle paylaşmasını, Basın-Sen’in de bizim hakkımızda ortaya attığı asılsız ve rencide edici iddia ve ithamları nedeniyle şirketim, şahsım ve çalışanlarım adına geniş kapsamlı bir özür yazısını yerel basınla paylaşmasını bekliyoruz. Bu konuda yargı yolunun açık olduğunu belirtir, gerekirse yasal haklarımızı arayacağımızı da tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.

Aykut Aksu

Interweb Media Solution Ltd. 

Editör: Haber Merkezi