Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), dün akşam düzenlediği 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’yle 591 öğrencisini daha mezun etti.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, Üniversitenin Haspolat’taki yerleşkesinde Amfi Tiyatro’da yer alan törende Eğitim, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, İletişim ve Mühendislik Fakülteleri’nden lisans; Turizm ve Otel İşletmeciliği, Uygulamalı Bilimler ve Meslek Yüksekokulları’ndan lisans ve önlisans, Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’nden de yüksek lisans olmak üzere toplam 591 öğrenci diploma aldı.

Törene Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Mütevelli Heyeti üyeleri, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Müşaviri Engin Karabaş ile Nijerya Büyükelçiliği Temsilcisi, dekanlar, öğretim elemanları, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende sırasıyla UKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, mezun örenciler adına İletişim Fakültesi birincisi Nihan Gültan ile uluslararası öğrenciler adına Aziza Kamalova birer konuşma yaptı.

REKTÖR YÜKSELEN: “AYDIN BİREY SORUMLULUĞUYLA...”

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen konuşmasında, mezun öğrencileri ve ailelerini kutladı, akademisyenlere de teşekkür etti.

Yükselen, mezunlarının iyi yetişmiş, donanımlı, alanında uzman, çağdaş ve vizyon sahibi olmanın yanı sıra bundan sonraki yaşamlarında aydın birey sorumluluğuyla hareket edeceklerinden emin olduğunu ifade etti.

16 yıllık geçmişi olan UKÜ’nün 64 ülkeden 8 binin üzerinde öğrenci ve yüzlerce akademisyeniyle kendine saygın bir yer edindiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, akreditasyona büyük önem verdiklerini vurguladı ve bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, konuşmasının sonunda tüm bu sevindirici gelişmelere rağmen son derece üzücü olaylar da yaşadıklarını; Ozan Çoban ve Natalia Kuznetsova isimli iki öğrencinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Yükselen bir kez daha bu öğrencilerin ailelerine başsağlığı diledi ve öğrenci arkadaşlarına da gösterdikleri metanetten ötürü teşekkür etti.

Diğer konuşmaların ardından önce fakülte birincilerine, ardından yüksek lisans, lisans ve ön lisans derecesi alan öğrencilere diplomaları verildi. Havai fişek gösterisinin ardından tören kokteylle sona erdi. 
Editör: TE Bilisim