UKÜ’den yapılan açıklamaya göre, Akademik Genel Kurul Toplantısı’na Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim, Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Adalıer, fakülte dekanları ve öğretim elemanları katıldı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim’in konuşmasıyla başlayan toplantıda, üniversitede artan akademisyen, öğrenci ve bölüm sayıları ile diğer gelişmelerle ilgili bilgiler aktarıldı.

Prof. Dr. Seçim, yeni akademik yıla 5’i profesör, 2’si doçent, 8’i yardımcı doçent, 9’u doktor, 15’i öğretim görevlisi ve biri de araştırma görevlisi olmak üzere toplam 40 yeni akademisyenle başladıklarını belirtti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim, UKÜ’de her yıl istikrarlı bir büyüme kaydedildiğini belirterek yeni akademik yılda öğrenci sayılarının lisans ve ön lisansta 7 bin 936, yüksek lisans ve doktorada 882 olmak üzere toplam 8 bin 758’e ulaştığını söyledi.

Bu yılki yeni kayıtlar ile T.C. uyruklu öğrencilerde yüzde 14, KKTC uyruklu öğrenci sayısında ise yüzde 21 artış gerçekleştiğini söyleyen Seçim, bu son verilerle birlikte üniversite genelinde lisans öğrencilerinin yüzde 56’sını T.C., yüzde 32’sini üçüncü ülke, yüzde 12’sini de KKTC uyruklu öğrencilerin oluşturduğunu aktardı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı da, bu yıl başka bir kurumda göreve başlayan eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’le birlikte emeği geçenlere teşekkür etti ve tüm akademisyenlere yeni yılda başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim