Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), IBM’in her yıl düzenlediği Yazılım Akademisi Yarışması’nda “Elektronik Menü Sistemi” projesiyle üçüncü oldu.

IBM’in geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek amacıyla 6 yıldır düzenlediği IBM Yazılım Akademisi Yarışması’nda, UKÜ’lü öğrencilerden oluşan “Quantum” isimli takım üçüncü olurken, “Exceptions” isimli bir diğer takım da 6.‘lık elde etti.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, İstanbul Akmerkez Stylus’ta düzenlenen törende UKÜ Mühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Erbuğ Çelebi danışmanlığında Mehmet Özkan, Mustafa Altıngöz, Seda Özeren isimli öğrencilerden oluşan “Quantum” takımı üçüncülük ödülünü, Yrd. Doç. Dr. Devrim Seral danışmanlığındaki Can Gökhan Kurtoğlu, Bekir Yaylacı ve Ömer Arslan isimli öğrencilerden oluşan “Exceptions” isimli takım da 6.’lık ödülünü aldı.

IBM Yazılım Akademisi Yarışması’nda üçüncü olan “Quantum” takımı üyeleri, projelerinde müşterilerin dijital ortamda menüdeki içeriklere daha ayrıntılı bir şekilde erişmesini sağlama ve çeşitli avantajlarla ticari verimliliği arttırmaya odaklandı.

Öğrenciler “Elektronik Menü Sistemi” isimli projede, işletme ile müşteriler arasında güçlü bir iletişim kanalı sunarak günümüzdeki sistemi kolaylaştırmayı ve geleneksel sipariş yöntemini daha olanaklı hale getirmeyi hedefliyor. 
Editör: TE Bilisim