CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu:

"İsim konusu görüşülmedi. Sadece prensipler görüşüldü. Prensiplerde bütün partilerin sorumluluk altına girilmesi var. Herkesin mutabakat olacağı isimde anlaşacağız, bu ismin parti başkanı olmaması konusunda uzlaştık. Teknokrat hükümeti olacak Yarın tekrar bir araya geleceğiz. İsim yarın netleşecek".

DP-UG başkanı Serdar Denktaş:

"Genel prensiplerde tam mutabakat oluştu. Yarın bir araya gelip isim üzerinde anlaşacağız. Bütün partiler iyi niyetini ortaya koymuştur. Önemli olan kaos yaşanmadan yeni hükümetin kurulması. İsim özelikle konuşulmadı".

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı:

"3 parti toplandık, UBP olmadığı için katıldık toplantıya. 3 parti sorumluluk alacak. Bugün çerçeveyi konuştuk.
Bütün konuları değerlendirdik, uzlaşabileceğimizi düşünüyorum. Yarın tekrar bir araya geleceğiz. Biz TDP olacak bu gece parti meclisimizi toplayacağız. Tüm yapılarla ilgili, başbakan olacak isimle ilgili, uzlaşamayacağımız konu yok". (yd/ saat: 11:29)

***

UBP hükümetini güvensizlik önergesi ile düşüren CTP-BG, DP-UG ve TDP yetkilileri, bugün yeni hükümet konusunu görüşmek üzere Meclis’te bir araya geldi.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşen ve hükümet kurma konusunda verilecek görevlendirme için pazartesine kadar süre isteyen muhalefet partilerinin bugün yapacağı toplantıda, bu partileri oluşturan 27 milletvekilinden bir isim üzerinde mutabakat sağlayarak Eroğlu’na sunması bekleniyor.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ve TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve bu partilerin bazı milletvekilleriyle parti yetkililerinin katıldığı toplantıya, UBP, çağrı almasına rağmen buna icabet etmeyeceğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim