Bu sabah bölgeye giden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ilk olarak Yeşilırmak Muhtarlığı’nda Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, 39. Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz ve öteki yetkililerden bilgi aldı ve ardından yanan bölgeyi gezdi.

Yangında hasar gören sınır kapısında da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) personeli, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) personeli, Orman Dairesi yetkilileri ve halkın çabasıyla, yangının Yeşilırmak’a ulaşmadan söndürüldüğünü ifade ederek, çalışmalara katılan herkese teşekkür etti.

Üçüncü defa benzeri bir yangının meydana geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, yangının her seferinde Güney Kıbrıs’ta bulunan Pirgo köyünden KKTC’ye doğru yönlendiğini belirtti.

“ENDİŞE VE ŞÜPHELERİMİZ VAR AMA İSPAT EDENE KADAR YORUM YOK”

“Burada bazı endişe ve şüphelerimiz olmakla birlikte, ispat edene kadar yorum yapmak istemiyorum” diyen Eroğlu bu durumun tesadüfi ya da bilinçli olup olmadığının tartışılması gerektiğini belirtti.

Daha önce ara bölgede ortak yangın söndürme çalışmaları olduğuna dikkat çeken Eroğlu, yangın başladığında Birleşmiş Milletler ekiplerinin Pirgo’daki yangını söndürmeye çalıştığını ancak yangın KKTC sınırlarına sıçrayınca bölgeyi terk ettiklerini söyledi.

Soğutma çalışmalarının yapıldığını dile getiren Eroğlu, bu yangında elde edilen tecrübelerin sonraki yangınlarda kullanılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim