Her ne gerekçe ve sıfatla olursa olsun, bu girişim demokratik düzenin açıkça ihlalidir ve kınamanın en şiddetlisini hak etmektedir. Lefkoşa seçimine UBP adayı lehine hükümet müdahalesi olarak değerlendirdiğimiz bu davranış aslında UBP’nin daha yolun başında havlu attığının ve halkımızdan zerre kadar itibar görmediğinin de çok açık bir kanıtıdır. Üstelik belediye başkan adaylığına gönülsüz olan ve yine UBP’ye özgü biçimde son anda ikna edilerek aday yapılan kişi için de gölge düşürücüdür.
Aylarca süren kurultay çılgınlığıyla ülkemizin her kurumunu kilitleyen, kendi parti içi yarışlarına toplumsal kaynaklarımızı sermaye eden bu anlayışın bugünkü tavrının aslında yadırganacak bir tarafı bulunmamaktadır. Bugün Kıbrıs Türk Halkı’nın yaşadığı kangrenleşmiş sorunların tamamının kaynağı aslında hükümetteki UBP’nin, ülkemizin her alanını babalarının çiftliği gibi görme alışkanlığıdır. Böylesine hoyrat ve siyasi etikten nasibini almamış bir anlayışın, bir seçim süreci içinde kendi partisinin adayını Bakanlar Kurulu toplantısına dahil etmesinin partizanlık ve hukuk tanımazlık dışında başka bir biçimde açıklanması olanak dışıdır.
Lefkoşa Türk Belediyesi’ni bilerek ve isteyerek batırıp iş göremez hale getiren hükümet, aslında halkımızın gereksinimlerine karşı ne kadar duyarsız olduğunu kanıtlamıştır. Batık haldeyken bile kendi siyasi çıkarları için Lefkoşa Türk Belediyesi’ni tepe tepe kullanmaktan çekinmeyen bu halk düşmanları, kendilerine mensup eski belediye başkanının istifasının ardından başlayan seçim sürecini demokrasi dışı girişimlerle geçirmeye kararlı olduğunu bugünkü tavrıyla ortaya koymuştur. Ülkemize ve halkımıza ait değerleri kendi siyasi gelecekleri için ya yok eden, ya da haraç mezat satan UBP, bu çabalarının kendi sonunu her gün biraz daha yaklaştırdığını elbet ki pek yakında anlamış olacaktır. Kıbrıs Türk Halkı, kendiyle çekinmeden alay eden ve onu pervasızca sömüren UBP’ye hak ettiği dersi yine de demokratik iradesiyle verecektir.
UBP aklını başına almalı ve bu ülkeyi sahipsiz sanmaktan vazgeçmelidir. Bizler bu ülkeyi kurda kuşa yem etmemekte kararlıyız. UBP’nin demokrasiyi hiçe sayan hoyratlığı hem halkımızdan hem de bizden hak ettiği karşılığı mutlaka bulacaktır.

Özkan Yorgancıoğlu
Genel Başkan


Editör: TE Bilisim