Ulusal Birlik Partisi, 28 Temmuz tarihinde yapılacak Erken Genel Seçimleri’ne ilişkin radyo ve televizyonlarda düzenlenen programlarda yer alan “çirkin ve kabul edilemez söylemleri, dile getirenleri ve bunlara sessiz kalanları” şiddetle kınayarak, küçük marjinal grupları tatmin etmek amacıyla Kıbrıs Türk halkının değerlerine saldırılmasına asla müsade etmeyeceğini belirtti.

UBP kurulduğu günden bu yana inandığı, savunduğu değerlere bu gibi saldırıların bu denli zemin bulduğu böylesi programlarda yer alma kararını bir kez daha gözden geçireceğini söyledi.

UBP’den yapılan açıklamada, demokrasi gereği “Seçim ve Halk Oylaması Yasası”nın siyasi partilere tanıdığı propaganda haklarının başka amaçlarla kullanılması ya da anavatan Türkiye ve onun ülkemizdeki temsilcisi Büyükelçiliğe seviyesizce saldırı aracı yapılmasının en hafif tabiriyle “ahlak dışı” olduğu kaydedildi.

UBP, “Ulusal Birlik Partisi, Kıbrıs Türk halkının ezici çoğunluğunun asla kabul edemeyeceği bu tür saldırılar karşısında demokrasimiz gereği düşünce özgürlüğü olarak kabul etmesi ve sessiz kalması beklenemez, beklenmemelidir” dedi.

Açıklamada, “Bu gibi çirkin ve kabul edilemez söylemleri, dile getirenleri ve bunlara sessiz kalanları şiddetle kınar, küçük marjinal grupları tatmin etmek amacıyla Kıbrıs Türk halkının değerlerine saldırılmasına asla müsade etmeyeceğimizi bildiririz”
Editör: TE Bilisim