Ulusal Birlik Partisi (UBP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın UBP hükümetini “Yunan Ordusuna” benzettiğini belirterek, bunun kabul edilmez olduğunu kaydetti.

UBP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Çakıcı’nın KKTC’nin teminatı olan UBP’ye şuursuzca yakıştırmaya çalıştığı bu benzetmeyi aynen kendisine iade eder, kendisinin ve arkadaşlarının geçmişteki söylemlerine bakılarak bu çerçevede Çakıcı’ya en uygun benzetmenin Rum Milli Muhafız Ordusu Astsubayı olduğunu düşünüyoruz” denildi.

Açıklamada, Çakıcı’ya ve “güç aldığı yerlere” gereken cevabın 28 Temmuz günü verileceği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“TDP Genel Başkanı Sayın Çakıcı’yı bir demokrasi ayıbı sonrasında oluşan bu sanal hükümeti kuranlar arasına sokanların çok kısa bir süre öncesine kadar, Çakıcı’nın ifadesiyle ‘Yunan Ordusu’nun birer askeri, hatta birer komutanı olduklarını da unutmamak lazım. Düne kadar UBP’nin en yüksek makamlarında oturan Ahmet Kaşif ve arkadaşlarının, bunca yıldır omuz omuza mücadele verdikleri arkadaşları için Yunanlı benzetmesi yapan yeni ortaklarını nasıl içine sindirdikleri de merak konusu…”

UBP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Çakıcı’nın derhal partiden özür dilemesi istendi. 
Editör: TE Bilisim