KAVGA BÜYÜYOR:
UBP-DP ittifakının dağılmasının ardından İnönü Belediyesi başkan adayı olarak UBP’de İnönü Belediyesi eski Başkanı Hasan Beycanlı ve Çağın Zort’un isimleri gündeme geldi. UBP’nin İnönü Belediyesi başkan adayını bu hafta içinde belirlemesi bekleniyor

ZORT KARARLI:
UBP ile DP’nin İnönü Belediyesi için ittifak kararı alması ve aday belirlemenin DP kanadına bırakılması nedeniyle bağımsız aday olduğunu açıklayan Zort, UBP adayı ya da bağımsız aday olarak adaylık yolunda yürümekte ısrarlı. Seçim çalışmalarına aylar öncesinden başlayan Zort geri adım atmayacağını açıkladı.

Ceren ÖZBİL/HAVADİS GAZETESİ

Yerel seçimlerde güç birliği kararı alan UBP-DP ittifakının bozulmasının ardından UBP İnönü Belediyesi’ndeki başkan adayını hala belirlemedi.

UBP’nin İnönü Belediyesi başkan adayı olarak Hasan B. Beycanlı ve Çağın Zort isimleri üzerinde duruluyor. Kısa süre önce UBP’ye İnönü Belediye başkan adaylığı için başvuru yapan Turgut Çevirgen’in ise başvurusunu geri çektiğin öğrenildi.

Beycanlı’dan aday olabilirim sinyali…

Uzun yıllar İnönü Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra geçtiğimiz dönem sandıkta belediye başkanlığını Ali Öncü’ye devreden Hasan Beycanlı aday olup olmayacağının bu hafta içinde kesinleşeceğini açıkladı.
Havadis’e konuşan Beycanlı belediye başkanlığına aday olması için UBP’lilerden ve belde halkında yoğun talep olduğunu söyledi ve daha önce UBP ile DP’nin güç birliği kararı alıp aday belirlemenin DP-UG’ye bırakılması nedeniyle de seçime yönelik hiçbir hazırlığının olmadığını belirtti.

Zort’un adaylığı kesin…

UBP’nin yerel seçimlerde DP ile güç birliği kararı alıp İnönü Belediye başkan adayını belirlemeyi DP-UG bırakmasının ardından bağımsız aday olduğunu açıklayan Çağın Zort ise bağımsız ya da UBP Belediye başkanı olarak bu yolda yürümekte ısrarlı.

Seçim çalışmalarına aylar öncesinden başlayan Zort, geri adım atmayacağını açıkladı.
Öncü ve Beycanlı iki kez yarıştı…

UBP’nin İnönü Belediyesi başkan adayı olarak Hasan Basri Beycanlı’yı göstermesi durumunda Beycanlı ile şu anki belediye başkanı ve bağımsız belediye başkan adayı Ali Öncü üçüncü kez karşı karşıya gelmiş olacak.
2006 yılında Demokrat Parti’den İnönü Belediye başkan adayı çıkan Öncü belediye başkanlığını bir önceki dönemde belediye başkanlık görevini yürüten Hasan Beycanlı’ya kaptırmıştı. Ancak 2010 yılında gerçekleşen yerel seçimde bağımsız aday olarak belediye başkanlık yarışına katılan Öncü, sandıkta belediye başkanlığını Hasan Basri Beycanlı’dan devralmıştı.

DP’nin adayı belli…
UBP-DP ittifakı dağılmadan önce İnönü belediye başkan adayını belirlemek ittifakın DP kanadına bırakılmış ve DP’de adayını Beyhan Gürgöze olarak belirlemişti. Görgöze’nin yarışa DP-UG adayı olarak devam etmesi bekleniyor.

CTP-BG aday çıkarmayacak…
CTP-BG ise günler öncesinden İnönü Belediye başkanlığı için aday çıkarmayacağını açıkladı. Tüm belediyelerdeki başkan adayını belirleyen CTP-BG İnönü’de de bağımsız belediye başkan adayı Ali Öncü’ye destek vereceğini duyurmuştu.
 
Editör: TE Bilisim