CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları sivil toplum örgütleri ziyaretleri kapsamında bugün KTÖS'ü ziyaret etti. KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu ziyarette yaptığı konuşmada geçmiş dönemde birçok platformda birlikte mücadele ettikleri CTP’nin adayı Kadri Fellahoğlu'na seçimlerde başarılar dileyerek belediyenin getirildiği bu durumda işinin hiç de kolay olmadığını ifade etti.

VAROĞLU: BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR!

Geçmiş dönemde yaşananlarla ilgili olarak bunu yapanların bir sorumluluğunun olması gerekliliği üzerinde duran Varoğlu, kamusal alanda görev yapanların hesap verebilirliğinin olmasının şart olduğunu sözlerine ekledi. Sendika olarak bu süreçteki isteklerinin ortak bir aday ve liste ile Lefkoşalının karşısına çıkılması olduğunu dile getiren Varoğlu, ama yaşanan süreçte bunun mümkün olmadığını söyledi. Kendisinin en önemli temennisinin seçim sürecinde yaşanacak olanların seçimden sonraki süreçte mücadeleye zarar verecek boyut taşımaması olduğunu vurgulayan Varoğlu, "Çünkü bizlerin birbirimize ihtiyacımız var" dedi.

ELCİL: ADAY ÇIKARMALARI YÜZSÜZLÜKTÜR

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de ziyarette yaptığı konuşmada Kadri Fellahoğlu ve ekibine başarılar diledi. Sendika olarak ortak aday görüşünde olmalarına rağmen bunun başarılamamasının bir zafiyet olarak görülebileceğine dikkat çeken Elcil, ama aynı yolu yürüyen insanlardan birinin seçilmesi durumunda tüm Lefkoşalıların ve muhalif kesimlerin seçilene her türlü desteği vermesinin görevi olduğunu söyledi. Lefkoşalının boynuna 100 milyon Euro'luk borç asıldığını ifade eden Elcil, bunu yapanların ortada dolaştığını bunun da ötesinde seçimde aday çıkararak halkın arasında oy talep ettiklerini söyleyerek bunun adının yüzsüzlük olduğunu vurguladı.

FELLAHOĞLU: SİYASİ TARİHİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİM

CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine bu fırsatı veren sendika yönetimine teşekkür etti. LTB'de son iki dönemdir çok güç koşullar altında çok büyük sıkıntılar yaşandığına değinen Fellahoğlu, Lefkoşa'nın içinde bulunduğu durumun ülkenin durumu ile benzerlik gösterdiğini ifade etti. LTB'yi batırarak iflasa sürükleyen siyasi zihniyetin ülkeyi de batırarak kaosa sürüklediğini dile getiren Fellahoğlu, bu zihniyetin halkın ve kurumların çıkarları yerine kısa vadeli kişisel çıkarlarını düşünerek hareket ettiğini söyledi.

Tüm yaşananlardan sonra hesapsız, kitapsız yönetimin belediyeyi getirdiği durumun ortada olduğuna işaret eden Fellahoğlu, "7 Nisan'da yapılacak olan seçimin ülke siyasi tarihi açısından çok önemli bir seçimdir. Bu seçim ülkeyi ve belediyeyi bu hale getirenler ile bunların karşısında duran siyasi güçler arasında gerçekleşecektir" dedi.

Ülkeyi ve belediyeyi bu hale getiren siyasi güçlerin UBP ve DP olduğuna vurgu yapan Fellahoğlu, bu seçimi kazanmak bir yana bu seçime katılmayarak halktan özür dilemeleri gerektiğini ifade etti.

Bu iki partinin oluşturduğu siyasi ittifakın aday göstererek halktan kendilerini seçmesini istediğine dikkat çeken Fellahoğlu, bu iki partinin belediyeyi kendilerinin izlediği popülist politikaların batırdığını halka unutturmak istediğini belirtti.

Editör: TE Bilisim