CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ülkedeki son siyasal gelişmelerin değerlendirildiği kitle toplantılarına Akdoğan ve Geçitkale’de devam etti. UBP’nin seçimden korktuğunu belirten Yorgancıoğlu, hükümetin akıl almaz uygulamalarını eleştirdi. Yorgancıoğlu’na, Genel Sekreter Asım Akansoy, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Akim ve Erkut Şahali, Mağusa İlçe Başkanı Ali Gulle, Milletvekili Teberrüken Uluçay, ilçe yöneticileri, bucak ve ocak yöneticileri eşlik etti.

GULLE: SORUNLARIN YARATICISI UBP’DİR
Toplantıların açılış konuşmalarını yapan Mağusa İlçe Başkanı Ali Gulle, UBP’nin 2009 yılındaki seçimlerde her kesime mavi boncuk dağıtarak iktidara geldiğini ifade ederek iktidarda ise söylediklerinin tam tersini yaptığını belirtti. Ülkedeki sorunların 2009 yılından beridir günden güne arttığını vurgulayan Gulle, yaşanan tüm sorunların yaratıcısının UBP olduğunu vurgulayarak, UBP’nin sorunları çözmesini beklemenin ölüden gözyaşı beklemekle eşdeğer olduğunu belirtti. Ülkede gelinen durumu örgütlere değerlendirerek gelecek dönemde izlenecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla bu toplantıları düzenlediklerini söyleyen Gulle, ortak akılın ortaya koyduğu hareket planının izleneceğini sözlerine ekledi.

YORGANCIOĞLU: DEVLET-PARTİ BÜTÜNLEŞMESİ ÇOK TEHLİKELİ BİR YOL!

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu toplantılarda yaptığı konuşmalarda ülkede gelinen aşamayı örgütlerle değerlendirerek gelecek için izlenmesi gereken politikalar hakkında örgüt üyelerinin fikrini dinlemek amacıyla düzenledikleri toplantılara devam ettiklerini söyledi. Kıbrıs Türk Halkının 2009 yılından beridir çok zor günler yaşadığını ifade eden Yorgancıoğlu, halkın UBP’nin topluma dayattığı yaşam düzenine karşı durarak gereken cevabı vereceğine olan inancının tam olduğunu belirtti.

UBP’nin kendi iç kavgası içerisinde devlet-parti bütünleşmesi gibi çok tehlikeli bir yola girdiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, “Başbakan devlete istihdamlarda partizanlığın da ötesine geçerek delege yakınlarına kadar iş dağıtmıştır. Bu devlet-parti bütünleşmesidir ki çok tehlikeli bir yoldur. Bu UBP dışında bu ülkede hiçbir şey yoktur demektir” dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde CTP’li meclis üyelerinin istifasının ardında gelişen olayların ardından belediye başkanının istifasına kadar uzanan bir süreç yaşandığını dile getiren Yorgancıoğlu, Lefkoşa için hükümetin Meclis’te yasal düzenlemelere ‘evet’ diyerek en erken zamanda sandık yolunu açması gerektiğini ifade etti.
CTP-BG’nin Lefkoşa Türk Belediyesi’nde ve ülkede erken seçim istediğini yeniden yineleyen Yorgancıoğlu “UBP seçimden korkuyor. CTP ise hem Lefkoşa’da hem de ülkede erken seçimi talep etmekte ve bunu gerçekleştirmenin yollarını aramaktadır” dedi.
Editör: TE Bilisim