UBP 11. Olağanüstü Kurultayı'nda saat 20.00 itibari ile oy verme  işlemi sona erdi.  UBP Olağanüstü Kurultayı'nda kullanılan 6 bin 801 oy sonucu açıklandı.

Buna göre sonuçlar şöyle:

Dursun Oğuz: 688

Ünal Üstel:  575

Faiz Sucuoğlu: 2706

Nazım Çavuşoğlu: 691

Hasan Taçoy: 2102

..

İKİNCİ TUR HAFTAYA

Adaylardan birinin yarıştan çekildiğini açıklamaması halinde, gelecek hafta Pazar günü Faiz Sucuoğlu ve Hasan Taçoy yeniden yarışacak, katılan üye sayısında çoğunluğa ulaşan isim UBP Genel Başkanı seçilecek. Taçoy, kararını Salı günü vereceğini açıkladı.

SUCUOĞLU: “ŞÖLEN HAVASINDA BİR KURULTAY, UBP’DE KİMSE KAVGAYA İZİN VERMEZ”

Seçimden ilk sırada çıkan Faiz Sucuoğlu konuşmasında UBP’nin birliğine vurgu yaptı.

Sucuoğlu şunları kaydetti: “Pandemiye rağmen 6800 üyemiz buraya geldi. Muhteşem bir kurultayı başarıyla tamamladık. Sizlere teşekkür ediyorum. UBP’nin farkını ve büyüklüğünü yine gösterdiniz. UBP daha güçlü ve büyüyerek çıkmıştır bu kurultaydan. Şölen havasında geçirdik. UBP’de kimse kavgaya izin vermez. UBP birdir, biz birlikteyiz. UBP birse, KKTC de güçlüdür. Biz olmayı başarırsak her şeyi de başarırız” 

TAÇOY: “UBP’Yİ DAHA GÜÇLÜ KILDINIZ”

Seçimi ikinci olarak tamamlayan Hasan Taçoy, ayrı ayrı adaylara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “UBP’nin o güçlü tabanını kutlamak gerekir. Bugün demokrasi şöleni yaşadık. 6800’den fazla insan UBP’yi daha da güçlü kıldılar. Bu güç sadece UBP’de vardır. Başka partide yoktur.

UBP’nin zenginliği, gerçek anlamıyla tabandan gelen sestir. O sesi duymak ve idrak etmek lazım ki KKTC’yi daha iyi yönetelim. Tarihi zaferlerimizi hep birlikte ispat ettik. Bundan sonrakileri de daha çok kez yaratacağız. KKTC ile gurur duyuyoruz.”

 “İTHAL ANKET OYUNLARINI DA ARTIK GÖRELİM”

Taçoy, ikinci turla ilgili kararını kendine yakın isimlerle de konuşarak Salı günü vereceğini aktarırken, Sucuoğlu ise eğer ikinci tur olacaksa, Hasan Taçoy dışındaki üç adayla birlikte hareket edeceklerinin altını çizerek “ithal anket oyunlarını da artık görelim” dedi.

Editör: TE Bilisim