Başbakan Ersan Saner'in Ali Pilli'yi görevden almasını eleştiren UBP Milletvekili Zorlu Töre, kurultayda aday olmaya karar verdiğini duyurdu.

Genç TV''de Gündem Özel programına canlı yayına telefon ile bağlanan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre, gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Pilli'nin görevden alınmasını eleştiren Töre, “Hatalar üstüne hatalar yapılmıştır” dedi. 

Töre, kurultayda aday olmaya karar verdiğini daha önce de açıkladığını hatırlatarak tekrar aday olacağını duyurdu ve kararından asla vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Töre, "Haziran ayında kurultay yapılması gerekir. Başbakan bu konuda söz vermiştir. Umarım sözünden dönmez" diye de ekledi. 

Öte yandan Ulusal Birlik Partisi  Milletvekili Faiz Sucuoğlu da TV 2020’de yayınlanan bir programa telefon bağlantısı ile katılarak, Pilli’nin görevden alınmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Sucuoğlu, “Ali Bey bu kadar zorluk içerisinde mücadele ederken alınan kadar doğru değildir” diyerek “Taban ayaktadır… Telefonlarımız kilitlendi dün saat 15.30’dan bu yana. En erken zamanda taşların yerine oturması için kurultayın yapılması gerekir. 19 vekilin ortak görüşüyle en geç haziran ayının sonuna kadar kurultayın yapılması gerektiği yönünde görüş ortaya koydu. Ekim ayı olmaz” dedi.

Sucuoğlu, “Ben adayım, yarım bıraktığımız işi bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim