Ulusal Birlik Partisi (UBP) 29 Haziran Yerel Seçimleri öncesinde başlatmış olduğu aday tanıtım törenlerinden ikisi olan İskele ve Gazimağusa törenlerini dün akşam gerçekleştirdi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de tanıtım törenlerine katılarak konuşma yaptı. Törenlere UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, UBP İskele İlçe Başkanı Nazım Çavuşoğlu, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, UBP Gazimağusa Milletvekilleri Erdal Özcenk, Dursun Oğuz ve Hamza Ersan Saner, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu ve Milletvekilleri Zorlu Töre ile Ersin Tatar da katıldı.

ÖZGÜRGÜN

UBP’den yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün İskele ve Gazimağusa aday tanıtım törenlerinde yaptığı konuşmalarda, 28 Temmuz 2013 Genel Seçimleri’nden sonra UBP’nin bir değişim içerisine girdiğini, en üst kademesinden, organlarına kadar partinin genç, dinamik ve deneyimli kadrolarla hazır olduğunu belirtti.

Özgürgün, UBP Belediye Başkanlarının başarılarının ortada olduğunu, onun için de seçimi kaybedecekler diye bir korkuları olmadığını ifade ederek, “UBP her seçime kazanmak için girer. Bu seçimlere de kazanmak için giriyoruz. 28 belediyenin 24’ünde aday gösterdik ve hepsinde de iddialıyız. Diğer 4 yerde de bağımsız adayları destekleme kararı aldık. Bana sordular, ‘İskele ne olur?’ diye! Ben de ‘5-0 olur’ dedim. Dediler ki, ‘Futbol takımımız gelene gidene 5 gol atarak şampiyon oldu, biz futboldan bahsetmiyoruz.’ Ben de dedim ki, ‘Tamam, İskele, Mehmetçik, Büyükkonuk, Dipkarpaz ve Yenierenköy! Beşi de UBP’li, 5-0 olur.’ UBP İskele Bölgesinde gerçekten 5 belediyede de iddialıdır” ifadelerini kullandı.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “birilerinin ‘yıldızlı belediye’ diye, bazılarının ‘marka belediye’ diye sesler çıkardığını” belirterek şöyle devam etti:

“Yıldız mı istiyorsunuz? İşte İskele! Marka mı istersiniz? İşte İskele! Belediyecilik mi istiyorsunuz? İşte İskele! Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişmesi kalkınması ve o eski kaybettiği ekonomik ivmeyi yakalaması için gece gündüz çalışıyoruz. UBP’nin hizmet kadroları her zaman hazırdır. UBP’nin hizmetine bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün mutlaka ihtiyaç duyulacaktır. Çünkü ülkeyi yönetemiyorlar ve maalesef aciz bir hükümet vardır. UBP her zaman olduğu gibi göreve hazırdır. UBP Belediyelerde de gösterdiği başarılarla yola çıkarak, ülke yönetimlerinde de yarın hizmetlerini halkına sunacak olan kadrolarıyla hazırdı. Hizmetlerine ihtiyaç duyulacağı güne kadar da ana muhalefet görevine devam edecektir, bundan da gurur duyuyoruz.”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ülkede yaklaşık 8-9 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacağını, Kıbrıs konusuyla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kendileri için son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Biz Yerel Seçimlerde göstereceğimiz büyük başarı ile bu seçimlerden elde edeceğimiz büyük zaferle, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de büyük başarı elde edeceğiz. Sonuçta, UBP’siz bir KKTC’nin olamayacağı anlaşılacaktır. Bu ülkede 1976 yılından beri ne yapılmışsa hepsinin altında UBP’nin mührü vardır. Hangisi UBP tarafından yapılmamışsa onu söylesinler. Çünkü UBP’nin yaptıkları saymakla bitmiyor” dedi.

Özgürgün sözlerini şöyle tamamladı:
“29 Haziran KKTC Ekonomisinin yeniden kalkınmasıdır, 29 Haziran KKTC’nin ilkeli bir anlaşma ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle atılacak adımların da başlangıcıdır. KKTC’nin bundan sonra atacağı her adımda her yükselişinde bu yerel seçimler çok önemlidir. Tek hedefimiz vardır. KKTC sonsuza kadar yaşatılacaktır. KKTC’ni siz kurdunuz, KKTC’ni Kıbrıs Türk Halkının bağrından kopmuş UBP kurdu, yaşatmak da UBP’nin görevidir. Bu ülkede sağda birliği de sağlayacak olan bizleriz. UBP bu ülkede sağda birliği de sağlayacaktır. Bizim hedefimiz KKTC’nin varlığını ve devamını sağlamaktır. Biz KKTC için varız.”

ATUN

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da yaptığı konuşmada, KKTC’yi UBP’nin kurduğunu, bunun bu ülkede en büyük eserleri olduğunu belirterek; “Devletimize hep birlikte sahip çıktık, birçok projelere birlikte imza attık. KKTC’nin ekonomisi hala 1986 yılında UBP’nin hazırladığı teşvik düzenlemesiyle ilerliyor. Tüm KKTC’ni bir ağ gibi saran karayolları master planı 1986’daki UBP Hükümetinin mirası, o günün yönetimini kutlamak lazım. UBP’nin her hükümetinde yatırım, CTP-BG’nin her hükümetinde yıkım vardır. Bizden sonra gelen her CTP-BG Hükümeti halkı hep kandırmış, inanmadığı devleti baltalamış, insanlarımızı bölmüş ve devletimize yıkımlar yaşatmıştır” dedi.

Sunat Atun, “Bugün yine halk için tek bir eser yok, yatırım yok, proje yok, vizyon yok, halk adına tek bir icraat yok, çiftçiye kuraklık parası yok, bugün doğrudan gelir desteği yok, iş yok, güç yok, aş yok, ekmek yok. İş yapanlar evine tam ekmek götüremiyor. Bu mu adalet, bu mu halkçılık, bu mu devletçilik?” diye sordu.

ÇAVUŞOĞLU

UBP İskele aday tanıtım töreninde konuşan UBP İskele İlçe Başkanı Nazım Çavuşoğlu da UBP’nin 1975 yılından beri verdiği hizmetlere yeni ve çağdaş hizmetler eklemek için, bugüne kadar geçirdiği vizyonları, halkın hak ettiği hizmetleri daha güzele taşımak için yola çıktıklarını ifade ederek “Daha güzel daha parlak günler bizleri bekliyor” dedi.

Nazım Çavuşoğu, UBP Genel Başkanı Hüseyin, Özgürgün’ün de belirttiği gibi 14 Milletvekili sayısını ilk Genel Seçimde 28’e çıkarmayı hedeflerini belirterek, “Onun için 29 Haziran yerel seçimleri bir vesiledir” ifadesini kullandı.

CANALTAY

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay da yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 40 yıldır Kıbrıs Türk Halkının sorunları için hizmette olan UBP, bir kez daha yerel yönetimlere taliptir. Bizler bir tarih ve uygarlık merkezi olan Gazimağusa’nın belediyelerinin gelişmesi ve şekillendirilmesi için buradayız. Ne yazık ki Gazimağusa’mızda birçok sorunlar bulunmaktadır” dedi.

“ 21. Y.Y. anlayışının gerisinde, çağdaşlıktan uzak, seçim zamanında halkın hatırlandığı bir dönemle karşı karşıyayız” diyen Canaltay, “Gazimağusa’daki 20 yıllık belediyecilik anlayışı bizi hiçbir yere götüremedi. Bu anlayış Mesaryamızı da etkiledi. Mesaryamızın yüzü Gazimağusa’ya bakar. Gazimağusa’daki bu çökmüş anlayış Mesaryamızın ilerlemesine de engel olmaktadır. Gazimağusa belediyesi Mesarya’ya liderlik yapmıyor. Mesarya’daki belediyeler maalesef Gazimağusa belediyesinden fersah fersah öndedir” ifadelerini kullandı.

Resmiye Canaltay, Gazimağusa Belediyesi’nde çağ dışı anlayış bulunduğunu ve buna, ‘marka belediyecilik’ denmekte olduğunu savunarak, “Bu anlayışa tek alternatif, katılımcı, halkçı belediye anlayışıdır. 29 Haziran’da bugünkü anlayışa ‘dur’ diyerek başlamak için yeni bir döneme yelken açtık. 29 Haziran’da tek yürek olup yolumuz aydınlık bir Gazimağusa için hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Tanıtım törenlerindeki konuşmalardan sonra Belediye Başkan Adayları ve Belediye Meclis Üyesi Adayları takdim edildi.

Gazimağusa’daki tanıtım töreninde Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter de UBP tarafından destekleneceği belirtilerek kürsüye davet edildi.

UBP Gazimağusa Bağımsız belediye başkan adayı İsmail Arter de kısa bir konuşma yaparak desteklerinden dolayı başta UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün olmak üzere tüm UBP camiasına teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim