Ulusal Birlik Partisi türlü eleştirilere maruz kalan G. Mağusa Milletvekili Resmiye Canaltay’a sahip çıkarak Meclis Başkanlığı seçimleri ikinci turunda bir kez daha kendisini aday gösterme kararı aldı.

Resmiye Canaltay yapılan tartışmalar konusunda ilk kez sessizliğini gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Levent Özadam’a bozarak duygularını dile getirdi.

Küçük yaşlardan beridir UBP’ye hizmet verdiğini bunun için çok özverili bir hayatı olduğunu söyleyen Canaltay, adaylıktan seçilmesinin söz konusu olmadığını zaten partinin yeniden kendisini aday gösterdiğini ve bundan duyduğu mutluluğu aktardı.

Verdiği destekten dolayı Başbakan Ersan Saner ve partili arkadaşlarına teşekkür eden Canaltay, her partide olduğu gibi UBP’de de parti içi bir takım sorunların yaşanabileceğini ama her seferinde de partisinin yaşanan krizleri atlatma başarısı gösterdiğini ifade etti.

Hakkında yayılmaya çalışılan ‘sahte diploma’ iddialarını da yanıtlayan Resmiye Canaltay, hepsinin gerçek dışı olduğunu, online eğitim veren bir üniversiteden mezun olmanın suç olmadığını, DAN’nün diplomasını kabil ettiğini ve kendisinin de iletişim masteri olduğunu belirtti.

Diplomasını kabul eden DAÜ’nün de gerekirse bu konuda açıklama yapıp kamuoyunu doğru bilgilendirmesini isteyen Canaltay, eski rektör döneminin bir sonucu olduğuna işaret ederek geçmişte yaşananların şimdi kendisine mal edilmeye çalışılmasına anlam veremediğini kaydetti.

Yıllardan beridir olduğu gibi şimdi ve gelecekte de partisine ve ülkesine hizmet etmek için kararlılığını da dile getiren Resmiye Canaltay, yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçiminde partisine güvendiğini ve kazanacağına olan inancı dile getirdi.

Bu arada Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Meclis Başkanlık seçimlerinin Pazartesi gününe ertelendiğini, yapılacak seçimde aday olan kişiye yine 26 ret çıkarsa bunun Danışma Kurulu’nda yeniden değerlendirileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim