Hasan Taçoy, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) - Ulusal Birlik Partisi (UBP) Koalisyon Hükümeti’nin oluşumu hakkında UBP’ye eleştirlerde bulundu.

“ Yıllarını UBP’ye veren biri olarak, şunu açıkca ortaya koymak istiyorum. UBP bu ülkenin en büyük geniş tabanlı siyasi partisidir. Görüyorum ki hükümet oluşumunda bu durumu UBP’liler yok saydı. Ubp’nin özünden vermeye CTP-BG altında yer almaya hiç gerek yoktu.
Geniş tabanlı bir hükümet kurulabilir fakat benim gözlemlediğim UBP’ye destek verenlerin talebi bu değildi. Uulusal Birlik Partisi, Cumhuriyetçi Türk Partisi altına girerek bir oluşuma gitmemeliydi. DP-UG’nin elinde bulunan bakanlıklardan, dairelerden ödün vererek sadece bakanlık sayısını beşe çıkartarak biz çoğunluktayız havası estiriliyor. Bu oluşumu UBP tabanı kabul etmeyecektir. UBP’de yapılacak olan kurultay sürecinede bu karar yansıyacaktır.

“UBP KIBRIS KONUSUNDA EMNİYET SUPABIDIR”
Hasan Taçoy, UBP’nin Kıbrıs meselesinde daha aktif bir rol oynaması gerektiğini savunarak eleştirlerde bulundu.
“UBP Kıbrıs konusunda kim ne derse desin emniyet supabıdır. Şuanda gözlemlediğim kadarıyla UBP özellikle Kıbrıs konusunda uzak durmaktadır. Ülke genelinde olan konularla ilgili gündem sadece DP-UG’ye ait olmamalı UBP bu konuya daha fazla eğilmeli.

CUMHURBAŞKANLIĞI MÜZAKERE SÜRECİ İLE İLGİLİ BİZLERİ BİLGİLENDİRMİYOR
“Müzakere süreci ile ilgili hangi aşamada olduğumuzu Cumhurbaşkanlığı bizlere daha net bilgiler vermeli. Konular sonuçlanmadan önce siyasi partilerden görüşler almalı. Mülkiyet gibi kritik konuların gündemde olduğu bu dönemde bizler bilgilendirilmiyoruz.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın son dönemde mal mülk konusunda yaptığı açıklamaları inşaat sekötürünü zora sokmuştur. Dövizin yükşelişte olduğu bir zaman yaşıyoruz. Belirsizlik ekonomik sıkıntılar yaratmaktadır.

SAĞDA BİR BİRLİKTELİK ŞART
UBP’ye geri dönmesi konusuna değinen Taçoy, sağda birlik çağrısında da bulundu.
“UBP’ye geri dönmem söz konusu olur mu? Soruları giderek artıyor. Aslında bu söylemlerle DP-UG’yi daha zayıf gösterip UBP’yi daha güçlü bir konumda göstermek istiyorlar. Bu konuda konuşulanlar gerçeği yansıtmıyor. Kıbrıs meselesi hepimizin geleceği ile ilgili büyük önem teşkil ediyor. Ben herzaman sağda birlik içerisinde olmaktan yanayım. Ancak bu sadece beni girişimlerimle olabilecek bir durum değil. Bölünme hepimizin kaybı demek olacaktır.Sağda bir birliktelik şart.
Hasan Taçoy, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın “ APO’yu bile affettiler, beni affetmediler” açıklamasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
“Keşke bu açıklamayı yapmadan önce bana danışsaydı. Bu açıklamayı yapmaması daha iyi olurdu. Yapmadığı birçok konuda suçlanıyor. Serdar Denktaş hak etmediği eleştrilere maruz kalıyor. Serdar Denktaş ile şahsi konuları konuşmakta iletişim kopukluğumuz olabiliyor. Kendisine burdan sitem etmiş oluyorum.”

 
Editör: TE Bilisim