Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter Diyalog Tv’nin Tuzla’da gerçekleştirdiği Halk Meclisi Programı’na katılarak Tuzla Bölgesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Diyalog TV’nin KKTC’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği Halk Meclisi Programının 31’incisi dün akşam Tuzla’da yapıldı. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in de katılarak belediyeyle ilgili konularda vatandaşların sorularını cevapladığı programda, ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık konuları konuşuldu.

Programda, hayvancıların ödemeler konusunda yaşadıkları sıkıntılardan, yerleşim bölgesi içinde olan ve sıkıntı yaratan ağıllar gündeme getirilirken, Belediye Başkanı İsmail Arter hayvancılara kabul etmeleri halinde Gazimnağusa’daki hayvancılık bölgesinden yer verebileceklerini ve altyapı çalışması da yapabileceklerini belirtti.

Programda görüşlerini ifade Tuzla muhtarı İbrahim Umay ise, Belediyenin mezarlığı yaptığını, köy çeşmesini tamir ettiğini, köy festivalinin yapıldığını, ve Başkan İsmail Arter’in yardımlarıyla 7 bin nüfuslu Tuzla’da ilkokul ve ortaokul açılması için uğraş verdiklerini, çocuk parklarına yakında başlanacağını ve yolların da tamir edileceğini söyledi.

Gazimağusa Belediye başkanı İsmail Arter,  Diyalog TV ekibine bölgemize geldiği için teşekkür ederek, programdan çıkan mesajların gerekli yerlere ulaşması ve gerekli faydanın sağlanmasını diledi. Belediye olarak temizlik ve diğer belediye konularında gerekli özeni gösterdikleri Tuzla Mahallesi’nde kendisinin Çevre Dairesi’nde çalıştığı dönemden beri hayvancılık bölgesi oluşturulması ve ağılların yerleşim bölgesi içinde olmasının sıkıntılarının yaşandığını ancak bu konuların bu kadar gecikmeden yapılması gerektiğini, Tuzla’nın imara açık bir bölge olduğunu için sıkıntı olduğunu söyledi. Hayvancıların zaten ekonomik sıkıntıları olduğunu bunun dışında yer sıkıntısı da yaşadıklarını ifade eden Arter, ağıllar konusunun sadece belediyenin görevi olmadığını, Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı ve Hayvancılık Dairesi’nin de konunun içinde olduğunu söyledi.  İsmail Arter, kendisi göreve geldiğinde Tuzla’da 4-5 ağıl yerinin yerleşim bölgesinde olduğunu, ağılların belediye hudutlarındaki Ağıllar Bölgesi olarak ayrılmış bölgeye taşınması önerisi yaptıklarını ancak bölgenin uzak olması nedeniyle hayvancıların bunu kabul etmediğini söyledi. Konunun beklemede kaldığını ancak hayvancılara Gazimağusa’daki ağıl Bölgesi uygun olması halinde belediye olarak ağıl bölgesine yol ve su altyapısını sağlamaya hazır olduklarını kaydeden Arter, hayvancıların Tuzla’ya yakın bir bölgeye taşınmak istemeleri halinde o çalışmanın Kaymakamlık ve bakanlık tarafından yürütüldüğünü söyledi.

“Belediye olarak ne söz verdiysek yapmak için çalışıyoruz” diyen Arter, Tuzla’da birçok çalışma yürüttüklerini,  park ve spor tesisi konusunda Spor Dairesi’nden de görüş alarak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Tuzla’nın girişinde aydınlatma yapılmasıyla ilgili taleplerin muhatabının elektrik kurumu olduğunu ifade eden başkan İsmail Arter, sorumluluğun elektrik kurumunda olduğunu, yurtların yanındaki ağıl konusunda belediye ile sağlık bakanlığı arasında yazışma olduğunu, söz konusu ağılın belediye hudutlarındaki ağıl bölgesine taşınacağı bilgisini verdi.

Başkan Arter, belediyeye ait atık su arıtma tesisinden gölete pis su akıtıldığı eleştirilerine cevap olarak arıtma tesisinden çıkan suyun tarımsal amaçlı olarak kullanıldığını, göle giden suyun ise arıtılmış ve temiz su olduğunu ve hayvan yemi yetiştiriciliğinde kullanıldığını söyledi.

Başkan İsmail Arter, göletlerde belediyenin yaptığı ilaçlamalar ve sivrisinek konularında da açıklama yaparak, göletlerdeki ilaçlamaların biyolojik larvasit ilaçlama yaptığını kimyasal ilaç kullanmadıklarını, bu yıl otların fazla olduğu için ot sineği olabileceğini, belediye ekiplerinin süratle ot temizliği yaptığını söyledi.

Editör: TE Bilisim