Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi sırasında 1956-1974 yılları arasında şehit olan 21 Tuzla şehidi düzenlenen törenle anıldı.

Tuzla Şehitliği’nde saat 09.00’da başlayan törende, protokol sırasına göre, Gazimağusa Kaymakam Vekili Mehmet Nurettin, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Hava Savunma Binbaşı Deniz Çelik, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Behçet Öznacar,  Gazimağusa Belediye Müdürü Ali Murat Özad, siyasi parti temsilcileri, DAÜ Rektörlük Koordinatörü Doç. Dr. Nidai Şemi, dernek, okul, vakıf, kurum, kuruluş temsilcileri çelenk koydu.

Saygı duruşu, saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden tören, 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Murat Osman’ın konuşması, din görevlisi tarafından dua okunması ve şehitliği ziyaretle sona erdi.

OSMAN

Piyade Üsteğmen Murat Osman yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının varlığına kastedilen günlerin  bir kez daha acı ve hüzünle hatırlandığını ifade etti.

Osman, Kıbrıs Türk halkının onurlu mücadelesinin dünya durdukça unutulmayacağını belirterek, baskı, zulüm ve katliamların Barış Harekatı ile sona erdiğini söyledi.

Osman, Türklük uğruna, tüm imkansızlıklara ve verilen binlerce şehide rağmen  Kıbrıs Türk halkı ve Mücahidinin örnek bir direniş sergilediğini kaydetti.

Osman, “Atalarımızdan, çocuklarımız için miras aldığımız vatan toprağından ve bayrağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim