Ceren ERCİH / star kıbrıs

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, 20 Temmuz’da gelecek olan suyun ne yapılacağı ile ilgili bir kararsızlık olmadığı suyun yönetim projesinin aylar önce bittiğini dile getirdi. Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu olan Bakan Hakan Dinçyürek, Star Kıbrıs Medya Grubunun AKSA’nın filtre takabilmesi için yıllardır tutarlı, istikrarlı, çok net bir tavır izlediğini dile getirdi. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, ADA TV aracılığı ile Star Kıbrıs Medya Grubu’na da teşekkürlerini iletti.

“SUYUN ADAYA GELME TARİHİNE HEDEFLENMİŞ DURUMDAYIZ”

KKTC’ye gelecek olan su projesinin bitmeye yakın olduğunu ifade eden Bakan Hakan Dinçyürek, 20 Temmuz’da suyun geleceği günün beklendiğini şu sözlerle dile getirdi; “KKTC’ye su gelme projesi süratle devam ediyor. Zaten Türkiye’deki kara yapıları bitti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kara yapılarının yüzde 80’inin üzerinde gerçekleşmesi tamamlandı. 20 Temmuz’da suyun adaya gelme tarihine hedeflenmiş durumdayız ve çalışmalar devam ediyor.”

“SUYU TABİ Kİ BİZ YÖNETECEĞİZ”

Suyun KKTC’ye geldikten sonra ne olacağının kararsız olmadığını belirten Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ‘”Suyu tabi ki biz yöneteceğiz” dedi. Dinçyürek sözlerini şöyle sürdürdü; “Suyun yönetimi ile ilgili yasayı ben aylar öncesinde bitirdim. Artık irade bunu tartışmaya hazır olunduğu zaman Bakanlar Kurulunundur. Bakanlar Kurulu artık bir irade ortaya koyacak ve uygun gördüğü versiyonu onaylayarak Meclis’e götürecek. Dolayısıyla ben Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı olarak üzerime düşen görevi çok kısa bir sürede tamamladım.”

“STAR KIBRIS MEDYA GRUBUNA BURADAN TEŞEKKÜR ETMEK İSTERİM”

AKSA’nın filtre takabilmesi için Star Kıbrıs
Medya Grubu’nun yıllardır kararlı ve istikrarlı bir tavır içerisinde olduğunu dile getiren Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Star Kıbrıs Medya Grubu’na şu sözlerle teşekkür etti; “Öncelikle ben Star Kıbrıs Medya Grubu’na buradan teşekkür etmek isterim. Elektrik enerji üreten santrallerin bacalarından salınan gazların insan sağlığına verdiği zararlar konusunda yıllardır tutarlı, istikrarlı, çok net bir tavır ve duyarlılık gösterdiniz. Kamuoyunda farkındalık yarattınız. Bunun neticelerinin ortaya çıkması bizlerin bakanlığa geldikten sonra gösterdiğimiz kararla duruş AKSA’nın bacasından enoks değer dediğimiz azotoksit değerinin kontrolü yüzde 100’dür. AB ve ülkemizin belirlediği limitlerin altındadır. Yani kabul edilebilir limitlerdedir.”

“ÇED RAPORU YOKTUR LAFI TAMAMEN ASILSIZ”

AKSA’nın ÇED raporunun bulunduğunu ifade eden Bakan Hakan Dinçyürek, AKSA’nın 2014 yılında Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na sunduğu ÇED Raporu’nu gösterdi. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, sözlerini şöyle tamamladı; “ÇED Raporu yoktur lafı tamamen asılsız. Bu bilinmeden mi söyleniyor? Yoksa bilinerek mi söyleniyor? Anlamak mümkün değildir. Yasalar herkes için eşittir. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen herkes tespit edilirse bunun cezasını öder. Hepimiz devlette sorumluluk sahibiyiz. Bu sorumlulukları yerine getirmek için de yetkilerimiz var. Herkes bu bilinç ile olacak, kurumların başında olan kişilerde bilmiyorlarsa sorup öğrenip demeç versinler bilerek kamuoyunu yanıltıyorlarsa bunun da hesabını kamuoyuna verirler.”  
Editör: TE Bilisim