Irak’ın Selahattin ilinin Tuzhurmatu kazasında meydana gelen canlı bomba patlamasında Selahattin ili Vali Yardımcısı Ahmet Koca ve Irak Türkmen  Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu’nun da aralarında bulunduğu  13 Türkmen şehit edilmiş, 71 soydaşımız ise yaralanmıştır.
Türkmen soydaşlarımıza yönelik saldırıların altında, bölgedeki Türk varlığının  yok edilme amacı yatmaktadır.
Ülkücü Hareket her ne koşul altında olursa olsun, Türkmen soydaşlarımızın  verdiği kutlu mücadelenin yanındadır.
Bölgenin Türk varlığından arındırılması için yürütülen alçakça senaryolar, inanıyoruz ki soydaşlarımızın verdiği mücadele sayesinde boşa çıkacaktır.
Türkmeneli’ndeki sıkıntıları yıllar öncesinde tespit eden, orada yaşanan acıları yüreğinin en derinlerinde hisseden Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli,  soydaşlarımız ile buluşmak, bir nebze de olsa acılarını paylaşabilmek amacıyla  18-21 Ağustos 2012 tarihleri arasında Musul ve Kerkük ziyareti yapmayı  programlamış ve Türk-İslam tarihinin kadim coğrafyasındaki Kerkük’teki Nur  El Kebir Camisi'nde bayram namazını eda etmek istemiştir. Bu programın resmi bir devlet ziyareti olmadığı her fırsatta vurgulanmasına rağmen Çapulcu Reisi Barzani’nin etkisi ile Maliki tarafından bu program engellenmiş ve Irak'ın Ankara Büyükelçiliği vize talep ve beklentimizi kabul etmemiştir.
Söz konusu reddedişin nedenlerini ise bu kirli oyuna alet olan Dışişleri Bakanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimize iletmiştir. Genel Başkanımız Sn Devlet Bahçeli’ye karşı girişilen Ali Cengiz oyununa
alet olan Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve bu oyunun sefil sergileyicileri bu ziyareti ne kadar engellemiş olurlarsa olsun, Liderimizin soydaşlarımıza dair gönlündeki sevgiye, onların geleceğine yönelik ilgisine mani olamayacaklardır. 2006 yılından bu tarafa Türkmenlerle görüşmeyen Başbakan'ın, artık  soydaşlarımızın sesini işitmesi ve bu kapsamda gereken tedbirleri alması elzemdir. Sözde açılım senaryoları ile PKK militanlarını barış elçileri gibi lanse eden Sn. Başbakan’ı soydaşlarımızın hakkı ve yaşam alanlarının güvenliği konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sözlerimi tamamlarken Türkmeneli’ndeki soydaşlarımıza uygulanan asimilasyon politikalarını ve bu politikaların uzantısı olan kanlı saldırıları nefretle lanetleniyor, kardeşlerimize  Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk milletinin ve  tüm soydaşlarımızın başı sağ olsun.

Girne Ülkü Ocakları
 
Editör: TE Bilisim