KKTC’den tüm yönlere uçuş biletlerimiz ve Türkiye’den adaya ulaşım yüksek döviz kurlarına rağmen Güney Kıbrıs’tan daha pahalı. 

Ne Kıbrıs Türküne ne Türkiye’ye hiçbir fayda saylamayan kısır tartışmalar ve hakaretler, başta Rum Yönetimini mutlu ederken bizi de ele güne rezil ediyor.

Kamuda maaşların Türkiye ile eşitlendiği asgari ücretin ise neredeyse eşitlenmek üzere olduğu KKTC’de ağır yaşam şartları Kıbrıs Türkünü bunalttı.

Köstebek yuvasını andıran yollarda can veren, Dünyanın en pahalı enerjisini kullanan, yarım asırlık hastanelerde şifa arayan Kıbrıs Türk halkı büyük bir vurgunu da ulaşımda yaşıyor.

Uçak bilet fiyatlarındaki uçuk fiyatlar akıllara durgunluk veriyor.

Ambargoyu da kimin kime uyguladığı ciddi bir soru işareti olarak ortada duruyor.

Havayolundan başka dünyayla bağlantısı olmayan ülkemizde ulaşım temel bir ihtiyaç.  İmkanı olan bir yolcu tercihini Ercan havaalanı yerine Larnaka üzerinden yaparsa daha ekonomik şartlarda uçuyor. 

Yine İstanbul üzerinden adaya gelmek isteyen bir yolcu da uçuşunu Larnaka’ya yaparsa ortalama 90 Sterlin öderken Ercan üzerinden uçtuğunda 114 Sterlin özemek zorunda kalıyor.

Sonuç olarak Kıbrıs Türk halkı Ercan üzerinden nereye uçarsa uçsun Güney Kıbrıs havaalanlarından yaptığı uçuşlara göre daha faza para ödüyor.

Türkiye de iç hatlar üzerinden yapılan uçuşların çok ekonomik olduğu dikkatlerden kaçmazken adres KKTC olunca fiyatlar ateş pahası oluyor.

Ada dışına çıkmak isteyen dört kişilik bir ailenin cebinden en az sadece bilet masrafları için ortalama 3 bin TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.

Ercan çıkışlı Türkiye’ye en ucuz seferler kişi başı en az 200 TL’den başlıyor. Gidiş – Geliş fiyatlandırma yapıldığında bu ücret kişi başı yine en az 600 lirayı buluyor.

Türkiye dışı bir ülkeye örneğin İngiltere’ye gidiş dönüş bir seyahat gerçekleştirmek isterseniz kişi başı yine en az 2 bin TL’yi gözden çıkarmak zorundasınız.

Türkiye dışı ülkeler için GKRY havalimanlarını kullananlar ise biraz daha şanslı. Güney Kıbrıs’tan seyahat yüksek döviz kurlarına rağmen daha ucuza mal oluyor.

Temel ihtiyaç maddelerinden kısıntıya giden vatandaşlar ulaşım konusunda da mecbur kalmadıkça ada dışına çıkmıyor, imkanı varsa da daha uygun fiyatlarıyla Güney Kıbrıs havaalanlarını tercih ediyor.

Editör: TE Bilisim