Korkmazhan yazılı açıklamasında, Kuzey Kıbrıs’ta bazı siyasi partiler ve siyasetçilerin TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etmek için sıraya girdiklerini belirterek, “Çeşitli sandık oyunlarının, seçim hilelerinin yaşandığı, oy pusulalarının çalındığı, değiştirildiği ve oy sayımı sırasında elektriklerin kesildiği, meşruluğu tartışma konusu olan seçim sonuçlarından dolayı Erdoğan’ı tebrik etmek için sıraya girmek en hafif deyimi ile aymazlıktır” dedi.

Korkmazhan, Türkiye’de özgürlük alanlarının daralmasının, muhalif kesimlere yönelik baskı ve tutuklamaların yoğunlaşmasının, polis şiddeti sonucu çocukların öldürülmesinin, Suriye’ye yönelik kirli savaş planlarının deşifre olmasının ve yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık olaylarının açığa çıkmasının Erdoğan’ın gerçek vizyonunu ortaya çıkardığını ifade etti.

Korkmazhan, şöyle devam etti:

“Erdoğan’ın, Kıbrıs’ta çözüm vizyonu olduğu yönünde hiçbir veri bulunmamaktadır. Toplumumuzun bu konuda aldatılmasına izin vermeyeceğiz. BKP olarak tüm usulsüzlüklere rağmen yerel seçimlerde başarı sağlayan BDP, HDP, ÖDP ve TKP ile devrimci dayanışmamızı bir kez daha vurgular, AKP despotizmine karşı kararlı mücadelelerinin yanında olduğumuzun altını çizeriz.”


Editör: TE Bilisim