Eroğlu, Kıbrıs’ın etrafında çeşitli sorunlar yaşayan coğrafyalar olduğunu ancak KKTC’nin Türkiye garantörlüğünde huzur ve güven içerisinde varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye’nin İzmir iline bağlı Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tatı, kabul sırasında Cumhurbaşkanı Eroğlu’na bölgelerinin simgesi olan camdan üzüm heykeli ve Türkiye Cumhuriyeti bayrağı hediye etti.

TATI: “İŞBİRLİĞİYLE NELER YAPABİLİRİZ, DEĞERLENDİRMEYE GELDİK”

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, KKTC’ye işbirliği içerisinde neler yapabileceklerini değerlendirmek için geldiklerini ve bu vesileyle Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu da ziyaret etme şansı yakalamaktan mutlu olduklarını söyledi.

KKTC’de turizmin gelişmiş olduğunu ancak orta ve küçük ölçekli işletmelerin bu sektörden fayda sağlayamadığını gözlemlediklerini anlatan Tatı, geçmişte de Kosova’yla işbirliği yaptıklarını ve o yörenin kadın esnafını bölgelerinde ağırlayarak çalışmalar yaptıklarını anlattı.

KKTC’de de benzer girişimlerde bulunmayı düşündüklerini belirten Tatı, Buca’nın 600 bin nüfuslu bir yer olduğunu ve yollarını tek liderleri Atatürk’ün ışığından giderek aydınlattıklarını belirtti.

EROĞLU: “HER ZAMAN İYİ İLİŞKİLER...”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, Kıbrıs Türk halkının her zaman Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu, zaten 1974 Barış Harekat’ının da bu sıcak ilişkiler sayesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu sıcak ilişkilerin devamından yana olduklarını ve kardeş iki ülke olarak sorunsuz yaşamak için çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, Kıbrıs’ın etrafında çeşitli sorunlar yaşayan coğrafyalar olduğunu ancak KKTC’nin Türkiye garantörlüğünde huzur ve güven içerisinde varlığını sürdürdüğünü söyledi.
Eroğlu, TC’yle bir kez daha işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydederek Buca Belediyesi’ne çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim