Türkiye Gençlik Konseyinden yazılı basın açıklaması yapıldı. TGK Genel Başkan Yardımcısı Barış Durak imzasıyla yapılan açıklamada Ak Parti ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırılar sert dille kınandı. Dün gece eş zamanlı olarak yaşanan iki çirkin saldırının herkesi üzdüğünü belirten Durak,Barış için herkesin bu dönemde çok duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.



Türkiye Gençlik Konseyi olarak ve Gençlik olarak böylesi çirkin saldırıları her zaman kınadıklarını belirten TGK Genel Başkan Yardımcısı ve Üniversiteler Başkanı Barış Durak açıklamasında şunları söyledi.



'' Tarih boyunca bu tür hain saldırılarla çok defa karşı karşıya gelen ülkemiz bunun da yine üstesinden gelmesini bilecektir. Bunlar başta bu ülkeyi sevmeyen ve bölmeye çalışanların işidir. Ama bilmelidirler ki bu ülkede herkes artık barış olsun istiyor. Böylesi hain ve çirkin saldırıları kınıyorlar. Barış,kardeşlik ve birliğin bozulmasını isteyenler bunu çok iyi anlamalıdırlar ki bu emellerine hiç bir zaman kavuşamayacaklardır. Bunun tüm halkımız da kararlıklarıyla da ortaya koymaktadır. Bu tür çirkin saldırıların karşısında her zaman olduğu gibi bir ve beraberce duracağız. Çünkü artık kimse savaş istemiyor. Kötü olaylar yaşamak istemiyor. herkesin artık dilindeki tek şey Barış olsun bu ülkede istiyor'' dedi.



Saldırıları kınayan TGK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti ile Adalet Bakanlığı camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

 
Editör: TE Bilisim