‘Turkcell’in kazıları durduruldu. Teşekkür ederiz’

Hatırlanacağı gibi bir süreden bu yana GSM operatörlerinin fiber kablo döşemesinin Ulusal Güvenlik açısından sıkıntı yaratacağı ve ayni zamanda da Telekomünikasyon Dairesinin kapanmasına ortadan kalkmasına sebep olacağı yönünde uyarılar yapmaktayız.

Telekomünikasyon Dairesinin yeniden yapılandırılması tamamlanana kadar herhangi bir altyapı oluşturulmasına olanak sağlayacak ne gerekçeyle olursa olsun fiber optik kablo döşenmesine müsaade edilmeyeceği belirtilmesine rağmen dün bir talihsizlik yaşanmış Kıbrıs Mobil Telekomünikasyon Ltd. adlı GSM operatörü bir firma Mağusa Çanakkale mevkiinde kazı yaparak fiber döşeme işlemi başlatmıştır.

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası Tel-Sen Yönetimi olarak böyle bir uygulamayı asla kabul etmeyeceğimizi defalarca belirtmemize rağmen birilerinin her ne hikmetse tabiri caizse kendilerini her şeyin üzerinde görerek Kıbrıs Türk halkının toplumsal varlıklarının ortadan kalkmasına yok olmasına yönelik adımlar atılması bizleri derinden üzmüştür.

Böyle bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir ve yasal haklarımız doğrultusunda her türlü girişimi ve eylemi yapacağız yapmaktayız. Bu bağlamda dün ilgili firmanın başlatmış olduğu kazıların durdurulması için Tel-Sen Yönetimi olarak başlattığımız girişim sonucu, Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı’nın devreye girmesiyle sağduyu galip gelerek dün akşamüzeri ilgili kazı çalışmaları durdurulmuştur.

Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı’na teşekkür ederiz;

İlgili firmanın veya bir başka firmanın böyle bir teşebbüste tekrar bulunması durumunda yasal haklarımız doğrultusunda daha farklı bir eylemle tepki koyacağımızı belirtir Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Sn. Dr. Ahmet Kaşif’e, Bakanlık Müsteşarı Sn. Suat Yeldener’e olaya anında müdahale ederek olayın büyümeden durdurulmasına katkı koydukları için kendilerine Kıbrıs Türk Toplumu adına teşekkür ederiz.

Bakanlar Kurulu Nihai Karar Üretmeli;

Bakanlar Kurulu dün yaşananlardan ders çıkarmalı, Ulusal Güvenlik ve Telekomünikasyon Dairesinin yok olmaması açısından bu kadar önem arz eden fiber optik kablonun döşenmemesi konusunda engelleyici gerekli tedbirleri daha kati ve ivedi olarak almalı, bir an evvel ilgili tüm kurum, kuruluşlara bildirmelidir. Tel-Sen Yönetimi bunu görev olarak görmektedir ve takipçisi olacaktır.

Editör: TE Bilisim