“Genellikle aynı gün müşterinin ayağına gidip işlemi yapılıyor. Eğer cihazda bir arıza var ise yine cihazları 24 saat içerisinde alınıyor, merkezimize getiriliyor ve 48 saat içerisinde tamir ediyoruz”


Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Platinum’ müşterilerine teknik destek veren çözüm ortağı Bilgisayar, Yazılım, Teknik Servis Danışmanlık (BYT) Direktörü İsmail Candan, “Hizmeti müşterinin ayağına götürmek ve sorununu en geç 48 saatte çözmek çok önemli. Çünkü yaşam hızla akıp gidiyor ve insanlar zamanlarını çok daha verimli kullanmak istiyor” dedi.
Müşterilerinin ihtiyaçlarından yola çıkarak tasarlanan Turkcell Platinum dünyası, bireylerin vaktini keyifli kılmak için sunduğu özel çözümleri, önemli işbirlikleri ile de destekliyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işbirliği yaptığı BYT uzmanları, günlük yaşamın vazgeçilmezi olan mobil iletişim alanındaki çalışmalarını ve ‘Platinum’ müşterilerine sundukları hizmetleri anlattı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, çözüm ortağı BYT aracılığı ile müşterilerine kendilerini özel hissettirmenin amaçlandığı belirtildi.

Candan: Hedef, aynı gün işlem
BYT Direktörü İsmail Candan, Kuzey Kıbrıs Turkcell Platinum hizmetine geçen sene başladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Çağdaş bir sistemde ilerliyoruz. Her müşteri için ayrı bir kayıt sistemimiz var. Genellikle aynı gün müşterinin ayağına gidip işlemi yapılıyor. Eğer cihazda bir arıza var ise yine cihazları 24 saat içerisinde alınıyor, merkezimize getiriliyor ve 48 saat içerisinde tamir ediyoruz. Tüm garantili cihazları sevkiyatıyla birlikte 96 saatte işlemini çözüp bitiriyoruz. Platinum ekipleriyle görüşerek nasıl yapılacağına bakıldıktan sonra, müşteriyi arayıp neredeyse Platinum araç ile ayağa hizmet veriyoruz. Yedek cihaz veya sim kart takviyesi yapıyoruz, böylece müşterinin iletişiminde hiçbir kesinti olmuyor. Amacımız müşteri memnuniyetini sağlamak”

Öztürk: “Bekleme süresi kısaldı”
Şirket ortaklarından Adnan Öztürk de, Platinum müşterilerine en doğru çözümleri sunmak için sürekli çalıştıklarını vurguladı.
Öztürk şu bilgileri verdi:
“En önemli hedeflerimizden biri, bayilerdeki bekleme süresini kısaltmak” diyen Öztürk, “Müşterinin ayağına kadar gidip hizmet veriyoruz. Böylece hem Turkcell’in bayileri şu an çok memnun hem de müşteriler. Çünkü dediğim gibi süreç çok kısaldı. Hizmetlerimiz için çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Sektöre yeni bir altyapı sunmuş olduk. Gerekli aksiyon planını yapıyoruz. Bayiler de online olarak cihazın ne durumda olduğunun takibini yapabiliyorlar. En son teknolojiye yatırımla oluşturduğumuz altyapımızı müşterilerin hizmetine açtık.”


UZMANLAR NELER SÖYLEDİ?



Ebru Candan: Bir yılı aşkın süredir iş ortağı olarak hizmet verdiğimiz Turkcell ile iş alanımızı genişleterek Platinum hizmetler kapsamında da partner olarak ilerlemekteyiz. GSM sektöründe edindiğimiz tecrübe ile oluşan alt yapı ve teknoloji birikimimizi kullanarak servis hizmetlerimizde ciddi bir fark yaratarak müşteri memnuniyetini üst seviyeye ulaştırmayı hedeflemekteyiz.

Bilgin Boran: Teknik ekip olarak, donanımsal tamir kısmında görev yapıyorum. Tam anlamıyla müşterinin cihazının sorununu anlayıp ona göre tamirini sağlıyoruz. Kayıt açılan cihazları en kısa zamanda tamir ediyoruz. Cihaz tamirinde bazen müşterilerden daha mutlu oluyoruz. Çünkü sınırlarımızı zorluyoruz, sonuç olumlu olunca büyük mutluluk duyuyoruz.

Kerem Solakay:Yazılımsal bölümünde görev yapıyorum. Gelişen teknolojiyle insanların beklentileri de arttı. İnsanlar dünyadaki gelişmeleri takip ediyorlar. Biz de bu gelişmeleri aynen takip halindeyiz. En iyi hizmeti sunmak için sürekli hem çalışıyoruz hem de bilgimize bilgi katıyoruz, okuyoruz, araştırıyoruz.
Nurcan Gacaroğlu: Müşteri temsilciliği görevi yapıyorum. Müşteriyle bire bir diyalog halinde olan kişiyim. Gittiğim müşterilerin ne kadar mutlu olduklarını görüyorum, karşılığında biz daha mutlu oluyoruz diyebilirim. Özellikle kısa süreli çözümlerde müşteriler yaşadıkları ayrıcalıklardan dolayı çok memnun oluyor. Çünkü en önemlisi zamandan tasarruf sağlıyorlar.
 
Editör: TE Bilisim