Kuzey Kıbrıs Turkcell kesintisiz iletişim için fırtınaya direndi

Olumsuz hava koşullarına karşı "kriz masası" oluşturan Kuzey Kıbrıs Turkcell, ciddi yatırımlarla desteklediği altyapısı ve eğitimli insan kaynağı ile fırtınadan kaynaklanan olumsuzlukları abonelerine en az seviyede hissettirdi

Kuzey Kıbrıs Turkcell, ülkemizi etkisi altına alan olumsuz hava koşullarında, 48 saat süren bir çabayla, müşterilerinin iletişiminin kopmaması için çalıştı.

Birçok bölgede ciddi hasara yol açan fırtınaya karşı olası iletişim kesintilerini engellemek için önlemler alan Kuzey Kıbrıs Turkcell, "kriz masası" oluşturdu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Erüreten, şiddetli fırtına nedeniyle pek çok olumsuzluk yaşadıklarına dikkat çekerek, “Çatısı uçan sahamız oldu, elektrik direkleri söküldü, kulelerdeki kimi çanaklar pozisyonlarını kaybetti, dağda görev yapan ekiplerimizin önüne ağaç devrildi. Ancak, Güzelyurt’tan Karpaz’a kadar tüm problemlere yerinde müdahale ederek, sabaha kadar görev yaptık, müşterilerimizin kesintisiz iletişimini hep canlı tuttuk” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Erüreten, Tesis, Transmisyon, Planlama, Core ve bakım çözüm ortağı ekiplerine, bu önemli özverisi için teşekkür etti.


"Kriz Masası" oluşturuldu

Elektrik tellerinin kopması ile Dipkarpaz, Girne merkez, Karakum, Hisarköy, Karşıyaka, Yeni Erenköy, Sipahi, Yeşilköy ve Çamlıbel’de saatler süren enerji kesintilerine rağmen Kuzey Kıbrıs Turkcell, bu olumsuzlukların üstesinden geldi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell teknik birimlerinin verdiği bilgiye göre, ülke genelinde toplam 91 istasyonumuzda elektrik kesintisi yaşandı.

Tüm bu sıkıntılar karşısında "kriz masası" oluşturan Kuzey Kıbrıs Turkcell, ciddi yatırımlarla desteklediği altyapısı ve eğitimli insan kaynağı ile fırtınadan kaynaklanan olumsuzlukları abonelerine en az seviyede hissettirdi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell 10 uzman, 22 saha çalışanı, 13 araç, 38 sabit jeneratör ve 40 adet mobil jeneratör ile şiddetli fırtınaya rağmen müşterilerine yüksek standartta hizmet sundu.
 
Editör: TE Bilisim