‘Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Sesli Yanıt Sistemi (IVR) ile 2014 yılında toplam 190 bin farklı müşteriye 3 milyon 150 bin dakika hizmet verildi, 1 milyon 400 bin çağrı yapıldı


Kuzey Kıbrıs Turkcell Sesli Yanıt Sistemi’ne (IVR) bir yılda 190 bin farklı müşteri başvurdu, 3 milyon 150 bin dakika hizmet aldı.
Temel hedefi müşterilerine zamandan tasarruf sağlayarak, yaşamı kolaylaştırmak olan Sesli Yanıt Sistemi’ne bir yılda 1 milyon 400 bin çağrı yapıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterileri IVR sistemi ile 7 gün 24 saat birçok işlemini self servis olarak gerçekleştirebilmektedir.
Tümüyle yenilendi

Kuzey Kıbrıs Turkcell,IVR sisteminin 2014 yılı istatistiklerini açıkladı.

İlk kez 2005 yılında kurulan IVR altyapısı 2013 yılı başında tamamen yenilenmiş, 2014 yılında ise ‘Mini IVR sistemi’ Kuzey Kıbrıs Turkcell’lilere kazandırılmıştı.

Üç dilde hizmet

Kuzey Kıbrıs Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojileri Katma Değerli Servisler ve Altyapı Yönetimi UzmanıUmut HocanınIVR ve çağrı merkezine yönelik yatırımlarının karşılığını aldıklarını belirterek, “Müşteri memnuniyeti için hızlı, esnek ve güvenilir hizmet veriyoruz. 2014 yılında müşterilerimize 3 milyon 150 bin dakikalık hizmet sunmamız, yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunun göstergesidir” dedi.
Umut Hocanınverdiği bilgide 20’den fazla ülkede, 25 mobil operatörle çalışan Defne Telekomünikasyon firmasıyla işbirliği sonucu sistemlerini tümüyle yenilediklerini anımsatarak, “Defne Telekomünikasyon’unIVR sistemi sayesinde müşterilerimiz birçok işlemini ücretsiz ve yerlerinden kalkmadan yapabiliyor. Müşterilerimiz self servis kapsamında birçok tarife, paket ve ürün satın alabiliyor veya değişiklik yapabiliyor” şeklinde konuştu. Hocanın, sistemin müşteri ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş menü yapısı ile kolaylık sağladığını belirterek; Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 3 farklı dilde hizmet verdiklerini de anlattı.

Cepten internete özel
Kuzey Kıbrıs Turkcell 2014 yılı içerisinde lansmanı yapılan ‘Cepten İnternet Dünyasına özel Sesli Yanıt Sistemi’ni başlatmış ve 1111’i arayarak Mini IVR sistemi sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde cepten internet paketleri satın alınabilmesini sağlamıştı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterileri ihtiyaç duyması halinde, hattı aramaya kapalı olsa bile 444 0 533’ü tuşlayarak kolaylıkla 7/24 Çağrı Merkezi’ne bağlanabiliyor.
Cepten İnternet Dünyasına özel Sesli Yanıt Sistemi (Mini IVR) ile “1111”i arayanlar, aradıkları telefon numaralarına 500 MB, 500 MB Sınırsız, 1GB, 4GB ve Facebook paketlerini alabiliyorlar.

IVR ile yapılabilecek işlemler

Fatura ve Güncel Bakiye Bilgisi öğrenebilme, Fatura Kontrol Servis aboneliği, Limit Yükseltme ve İptali, PUK bilgisi öğrenme, HerYöne, Gold ve Platinum Tarifelerde değişiklik yapabilme, Kontör Transfer, 10.000 SMS Paketi başlatabilme, Türkiye ve Dünya Paketi, Yurtdışı Roaming Paketi, Türkiye Roaming Paketi, Nar Paketi, Turist Paketi abonelikleri başlatabilme, Cepten ve Bilgisayardan İnternet Paket aboneliği ve Facebook Paketi başlatabilme.
Sesli Yanıt Sistemi’ne 444 0533 veya Kuzey Kıbrıs Turkcell hattından 533 tuşlanarak 7 / 24 ulaşılarak, işlem yapılabiliyor.



 
Editör: TE Bilisim