Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Zihni Turkan, Lefkoşa ve Lefkoşalılar için yeni seçilecek belediye yönetiminin çalışmalarına her zaman katkı koymaya hazır olduklarını belirterek, gelişmelerin takipçisi olacaklarını bildirdi. 

Turkan yaptığı yazılı açıklamada, Lefkoşa’da bir süredir yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, 7 Nisan’da seçilecek yeni Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinden beklentilerini açıkladı.

Lefkoşa’da ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nde bir süredir yaşanan sorunlara değinen Turkan, yeni belediye başkanı ve yönetiminin öncelikle programlı ve yoğun bir çalışma temposuyla,  sorunlara çözüm bulma arayışlarına girmesi gerektiğini vurguladı.

GÜNLÜK DEĞİL, GELECEĞE YÖNELİK PROJELER

Her gün büyüyen ve nüfusu artan Lefkoşa için günlük değil, geleceğe yönelik projelerle çalışılması, buna göre çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Turkan, şöyle devam etti:

“Tüm hizmetler, gelecekteki nüfus ve yerleşim alanları da planlanarak organize edilmelidir. Bu çalışmalar yapılırken, kararlar alınırken de kentin sahiplerinin katılımcılığını sağlayacak şeffaf bir yönetim anlayışı ile davranılmalıdır. Kentin ve kentlilerin gereksinmeleri ve hizmetlerin yürütülmesi, yönetim-halk işbirliğinde yapılması için kararlara kent halkının katılımını sağlamak ve sahiplendirmek, şeffaflık ve demokratikliğin göstergesi olacaktır.”

Ülkede her konuda yürürlükte olan yasaların uygulamaya konarak, yasal denetimlerin yapılması; yasalara uymayanlar hakkında yaptırımlar uygulanması gerektiğine işaret eden Turkan, yasalara saygılı bir yönetim anlayışıyla Lefkoşa’yı, her tür kirlilik, sağlıksız ve başıboş uygulamalardan, imar korsanlığından kurtararak, ülke insanlarına yakışır bir başkente ivedilikle döndürmenin kaçınılmaz bir gerek olduğuna inanç belirtti. 

Turkan, Belediye çalışanlarının verimli ve organize çalışmasını sağlayarak, hizmetlerin gerçekleştirilmesinde doğru yol ve yöntemlerin ortaya konulmasını isteyerek, “Çalışanlarla, güçlü bir işbirliği diyalogu sağlanarak, hem çalışma alanlarındaki programlamalarla maksimum iş gücü kazanılmalı, hem de hizmetlerin getirisi ile çalışanların ücret ve sosyal güvence giderleri planlanmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim