Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun belirlediği yeni asgari ücreti eleştirdi ve bu ücreti “sefalet ücreti” olarak niteledi.

Bıçaklı, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretle çalışan insanlarla “alay edildiğini” savunarak, “Yeni bir sefalet ücreti belirlendi. Bu ücreti reddedeceğimizi kamuoyuna duyururuz” dedi.

Arslan Bıçaklı, Asgari Ücret Yasası’nın kendilerine verdiği itiraz yetkisine dayanarak yasal süreç içerisinde yazılı itiraz yapacaklarını belirtti.

Son iki yılda akaryakıta ve tüketim ürünlerine gelen zamlara atıfta bulunarak, halkın alım gücünün yüzde 40 oranında düştüğünü, Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) resmi enflasyon rakamlarının yüzde 18.32 olduğunu anımsatan Bıçaklı, “Bu durumda Asgari Ücrete zam yaptığını söyleyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz” dedi.

Asgari ücretin iki yıldan beri değiştirilmediğini söyleyen Arslan Bıçaklı, Asgari Ücret Komisyonu’nun toplanmayarak yasal suç işlediğini de iddia etti.
Editör: TE Bilisim