Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi sonrası artan vergiler nedeniyle yaşanan olumsuzlukların Türk-Sen’in özelleştirmeye karşı duruşundaki haklılığı ortaya çıkardığını bildirdi.

Bıçaklı bugün yaptığı yazılı açıklamada, bu nedenle Türk-Sen’in özelleştirmeye karşı çıktığını ve çıkmaya devam edeceğini belirtti.

Arslan Bıçaklı, Ercan’ı kullanan uçak şirketlerinin, Ercan’ın özelleştirilmesiyle ilgili firma tarafından uygulandığını ilere sürdüğü vergileri “fahiş” diye nitelendirerek, gerekirse Ecan’ı kullanmayacaklarını ilan etmelerini özelleştirmenin; aslında tekelleşme yaratığını, rekabet ortamından uzak, pahalılık ve yıkım getirdiğini açıkça gösterdiğini öne sürdü.

Uçak şirketlerinin böylesi bir yola başvurması halinde bugüne kadar ülkeyi ziyaret edecek olan yabancı turistlerle, turizm acenteleriyle yapılan bunca bağlantıların büyük bir sekteye uğrayacağına dikkat çeken Bıçaklı, bu durumu düşünmenin bile kendilerini ürküttüğünü kaydetti.

Bıçaklı, böyle bir durumda ilgili bakanlık ve Hükümet’in alacağı önlemleri merakla beklediklerini ifade ederek, Hükümet’in, bu durumdan ders çıkarmasını ve ülkenin diğer güzide kuruluşlarının üzerinden özelleştirme düşüncelerini çekmesini istedi.

Arsan Bıçaklı, dünyada bugüne kadar yapılan özelleştirmelerde ülkeye fayda yerine zarar getirdiğinin bilinen bir gerçek olduğunu da savundu. 
Editör: TE Bilisim