Türk-Sen, Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’ya destek belirtti.

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın yüzde 60,5 oyunu alarak 4. Cumhurbaşkanı seçilen Akıncı’yı yürekten kutladıklarını ve başarılar dilediklerini belirtti.

Bıçaklı, halkın çoğunluğunun desteğini alan Akıncı’nın daha görevini devralmadan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Milletvekili Buran Kuzu’nun bazı açıklamaları olduğunu; bunların hiç yakışmadığını ve hiç hoş olmadığını söyledi.

“Özelliklede Kuzu’nun Sayın Cumhurbaşkanımızın Rum tarafına gitmesi” söyleminin profesörlük ünvanı olan birine hiç yakışmadığını belirten Bıçaklı, şunları kaydetti:

“Yüzde 60,5 Kıbrıs Türkü’nün oyunu alan bir Cumhurbaşkanına sayın Kuzu ‘sen kimsin’ diye soru soramaz bu kabul edilebilir bir davranış değildir. Herkes ne saygı görmek isterse karşı tarafa da aynı saygıyı göstermek zorundadır.

Bu konularla ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamalara tam destek verir var gücümüzle yanında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna duyurmak isteriz.”

LATİFOĞLU

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 60,5’ini alarak halkın desteğini alan Mustafa Akıncı’nın KKTC’nin 4. Cumhurbaşkanı olduğunu kaydetti.

Latifoğlu, bu seçimin siyasi partileri sorgulayan, toplumsal olayları ortaya koyan, parlamenter sistemin tıkandığını gösteren bir seçim olduğunu savunarak, “Halkın oyları ile iktidara gelen hükümet olan ve/veya muhalefette toplumun isteklerini karşılamayan düşüncelere ve icraatlara taviz verilmemiş sadece farklı renk ve görüşlerin birleştiği bir seçim olmuştur” görüşünü dile getirdi.

Latifoğlu, bu bağlamda halkın büyük bir desteğini alarak 4. Cumhurbaşkanı olan Mustafa Akıncı’nın tüm halkı ve düşünceleri hedefleyen açıklamalarını hayata geçireceğine inanç belirterek, yeni görevinde başarılar diledi. 
Editör: TE Bilisim