Güney Kıbrıs’ta Türk bayrağına yapılan saldırıya bazı dernekler tepki gösterdi.

Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü, bir Fransız vatandaşının çantasından çıkarttığı Türk bayrağıyla “Seni Seviyorum Atatürk” diyerek tepkisini dile getirmeye çalışıp, “Rumlara güvenilmeyeceği! mesajını vermek istemiş olabileceğini belirterek, bu duruma tepki gösterilmesi ve o Fransız vatandaşına saldırılarak elindeki Türk bayrağının yırtılıp yakılmasını “terbiyesizlik” olarak değerlendirdi.

Bayrağın bir milletin şeref simgesi olduğunu belirten Ömürlü şunları kaydetti:

“Bu olayları takip eden uluslararası basın önünde, Türk bayrağına karşı yapılan saygısız, hazımsız saldırıyı şiddetle kınıyor ve yapanları lanetliyoruz.

Kıbrıs’taki Türk varlığına ve haklarımıza tahammül göstermeyen bu zihniyet sahipleriyle, bu olay göstermiştir ki, ortaklık temelinde bir çözümde, bir arada yaşamak da, ham bir hayalden öteye gidemez.”

HATAYLILAR DERNEĞİ: “ÇİRKİN SALDIRI…KINIYORUZ”

KKTC Hataylılar Derneği adına Bertan Zaroğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamasında, Güney Kıbrıs’ta dün yaşanan olayı “Türk bayrağına karşı çirkin bir saldırı” olarak niteleyerek “Bu olayı lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

Zaroğlu açıklamasında şöyle dedi:

“Bir Fransız turistin, Rum kesiminde yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı tepkisini ortaya koyarak, çantasında ki Türk bayrağını çıkartarak ‘Türklere sempatim var’ demesi Rumları çileden çıkarmış, Fransız turiste saldırıp darp etmişlerdir. Rum kadınlarının yanan bayrağımızı kindarca çiğnemeleri, Türk düşmanı Rumların kin ve mantalitesinin açık bir göstergesiydi.

Bunlarla mı ortak devletli çözüm bulacak bir arada yaşayacağız? “

Editör: TE Bilisim